27842
20:01 21.032017

16 тисяч закарпатців торік отримали допомогу від Червоного Хреста

Життя 3010

Загальна сума допомоги становила 3, 2 мільйони гривень. Про це під час прес-конференції, повідомила Іванна Сабо, голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

1

«З 20 березня по 20 квітня буде проходити традиційний Всеукраїнський місячник Товариства Червоного Хреста України. Цьогоріч він відбудеться під гаслом – «Забезпечуючи найголовніше». Його мета – привернути увагу суспільства до проблем вразливих категорій населення: внутрішньо переміщених осіб, самотніх непрацездатних громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, хворих на ВІЛ/СНІД чи туберкульоз, – розповіла голова Товариства. – Заходи місячника – це збір коштів, продуктів харчування, одягу, взуття, предметів хатнього вжитку, медикаментів, іграшок тощо. Тож просимо усіх громадян до нього активно приєднуватися».

На Закарпатті в посиленому режимі працюватимуть 7 центрів та 11 кімнат соціальної допомоги, 27 банків одягу, 11 пунктів прокату предметів догляду за важкохворими, які прийматимуть будь-яку допомогу від населення.

При товаристві ЧХ працює також і служба розшуку, яка допомагає відновити контакти між членами родин, які втратили зв’язок внаслідок війн, збройних конфліктів, стихійних лих чи міграції.

«Свою діяльність в Україні служба розпочала 1992 році. Тож у цьому році їй виповнюється 25 років. Це єдина в Україні служба розшуку, яка безкоштовно допомагає громадянам в пошуку людей. За 2016 рік було розглянуто 78 звернень. Здебільшого нам вдається розшукати людей. Тож можна сказати, що служба працює результативно», – розповідає Марія Кітченко, заступник голови Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

За словами працівників закарпатського ЧХ плідною є співпраця з Червоним Хрестом в Угорщині. Минулоріч на території краю звідти було направлено значну грошову допомогу. На ці кошти було закуплено продукти харчування для вразливих категорій населення області.

Також активними партнерами є німецький Червоний Хрест, який щорічно привозить на Закарпаття велику гуманітарну допомогу. З неї вже традиційно формуються банки одягу та прокат спеціального медичного обладнання.

Тож якщо ви захочете приєднатися до благодійних справ Червоного Хреста, то в Ужгороді звертаєтеся за адресою наб. Незалежності, 11. Контактний телефон – 80312 61-61-08.

 

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини