11228
09:33 30.072016

Мукачево: де і за скільки можна покупатися. ФОТО

Життя 20894

Басейн авангард

Діти ледве чекають літа (та й дорослі теж), аби похлюпатися у воді. Кореспондент «Карпатського об’єктива» побувала в Мукачеві й дізнавалася, де і за скільки мукачівці мають можливість похлюпатися у воді, а також – який сервіс надають басейни просто неба.

«Лягушатник – нелягушатник», а попитом користується

На території СОК «ДЮСШ» працює термальний басейн. У цілющій воді особливо полюбляють поплавати пенсіонери та незаможні родини. Людей приваблюють доступні ціни: вартість відвідування басейну для дорослих – 20 грн. на день, для пенсіонерів та дітей – 15.  За ці гроші можна отримати і водний масаж, правда, треба вичекати чималу чергу, бо бажаючих помасажуватися багато. З труби б’є ключем вода, де людина підставляє плечі, ноги, руки, та, як кажуть, болючі місця.

-20 гривень сьогодні не гроші, за них можна купити морозиво і каву. Але без цих десертів можна і обійтися. Щоліта ходимо з дітьми сюди, окрім того, що оздоровлюємося, ще і гроші зекономимо. Правду говорять, що цей басейн для соціальних категорій населення, – каже Валентина Степанівна. 

Басейн називають лягушатником, бо тут завжди багато людей, особливо у вихідні. А ще тому, що вода має не дуже привабливий запах і схожа на болото. Приїжджають жителі довколишніх сіл, навіть ужгородці, та більша частина таки мукачівці.  Працює басейн з дев’ятої ранку до восьмої вечора. Відпочивальники можуть засмагати, скористатися роздягальнями та помитися від душем, з якого тече холодна вода.

Інфраструктура басейну перебуває у плачевному стані, до того ж його вигляд не надто естетичний.

Басейн «Авангард»

На території спортивного комплексу “Авангард” знаходиться інший громадський басейн. На відміну від попереднього об’єкту, він наповнений прісною водою. Деякі відвідувачі кажуть, що вода кришталево чиста. І радіють цій красі. Запах хлорки добре чути, та і після перебування у воді по шкірі видно, що вода добряче хлорована.

Тут є туалети, роздягальні, проте нема душових кабінок. Дехто з відвідувачів вважає плюсом те, що з колонок б’є музика, а дехто каже, що це «діє на нерви».

-Я сюди прийшла купатися, засмагати, відпочити від роботи, домашніх проблем, а тут врубають музику, та так голосно, що витримати годі, – скаржиться жінка років 40. Час від часу вона затуляє вуха.

Ціна за вхід у басейн 70 грн., для дітей до 12 років – 50 грн., діти до 8 років – безкоштовно. За лежак треба платити окремо – від 10 до 20 грн., його вартість залежить від місця розташування.  

-Я люблю воду, і діти люблять. Приходимо тричі на тиждень. Якось треба урізноманітнювати дітям канікули та свою відпустку. Торік ходили на Латорицю, а тепер часто вода каламутна, бо дощі. Тут мені подобається, бо вода чиста, кажуть, щотижня міняють, – розповідає Віолетта. Жінка добре засмагла. Демонстративно поправляє золотий ланцюжок на шиї.

З моста бачу, що у Латориці купається чимало людей та дітей. З ними і собаки.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини