87596
08:30 18.072019

Закарпатських інспекторів Держпраці навчали протидіяти торгівлі людьми

Життя 1808

Державні інспектори Управління Держпраці Закарпаття взяли участь у кущових навчаннях з питань протидії торгівлі людьми, що проходили у Львові за сприяння Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області взяли участь у кущових навчаннях з питань протидії торгівлі людьми, що проходили у Львові за сприяння Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Учасники заходу зосередили свою увагу на таких ключових аспектах, як: труднощі у виявленні та ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми; розрізнення рабської праці та прихованих трудових відносин у процесі інспекційних відвідувань, відповідне кваліфікування та реагування на такі випадки; проблемні питання під час проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми; проведення роботи щодо запобігання торгівлі людьми тощо.

Під час тренінгових занять йшлося про те, що примусова праця не лише щороку приносить чималий дохід власникам тіньових бізнесових структур, а й становить неабияку загрозу здоров’ю і навіть життю наших громадян. Тому важливо вміти ідентифікувати осіб, які нелегально, але добровільно, працюють на недобросовісних підприємців, і тих, кого змушують виконувати трудову повинність, адже від цього залежить, яку відповідальність понесе власник.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах