Мисливці за гірською ягодою з двох районів Закарпаття зустрічаються на «спільній» полонині
Чорниця у високогір’ях полонини Апецької почала дозрівати ще кілька тижнів тому, тож мешканці гірських населених пунктів вже почали її заготівлю. Однак пік сезону чорної ягоди ще не настав.
Як кажуть місцеві, на вершинах Апецької за день можна назбирати по кілька кілограм чорниць. Одні заготовляють ягоду для власних потреб, інші збувають її на ринках району та у пункти прийому.
У пунктах прийому підприємці дають селянам по 53-55 грн за кілограм неочищених яфин. Варто зазначити, що нерідко у погоні за збагаченням зривають селяни й зелену ягоду. На жаль, і на такий товар знаходиться покупець. Зазвичай, підприємстві просто менше платять за кілограм ягід, де серед спілих є зелені плоди, адже й користі від них немає. Тому свідомі громадяни закликають збирачів чорниці бути обачними та з шаною ставитися до дарів природи: хай ягода набереться соку та доспіє, а вже тоді служить поживою для людей.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися