83812
16:42 29.052019

 «Митець Верховини» у Хусті презентував звітну виставку. ФОТО

Життя 5356

28 травня у Хустській міській картинній галереї зібралися справжні поціновувачі живописного мистецтва. Привід – відкриття звітної виставки відомого не тільки в нашому краї, але й далеко за його межами народного творчого об`єднання «Митець Верховини».

Рекордна кількість митців – 27 членів об`єднання – представили громадськості понад сім десятків полотен різної жанрової палітри. За словами директора картинної галереї, члена творчого об`єднання Ореста Цюпка, який, до слова, відкрив вернісаж, кожна виставка – це свого року підсумок, творчий звіт митців за певний період, і надзвичайно приємно, що за доволі короткий проміжок часу вдалося зібрати хороші мистецькі твори.

Між іншим, деякі роботи були презентовані для широкої публіки вперше, а саме картини дебютантів Надії Попович, Ірини Товт, Тетяни Боднар, Назара Пульківа. Власне їх і представив голова об`єднання Валерій Дьордяк.

«Загалом у складі «Митця Верховини» більше шести десятків художників, і їхній список постійно поповнюється новими іменами. Відрадно, що за останні роки до об`єднання долучаються молоді митці, і йдеться не тільки про вік, активно розширюється географія. Це надзвичайно талановиті особистості, які сприяють творенню нашого життя за законами гармонії і краси. Роботи цих художників захоплюють своєю неповторністю, багатогранністю і витонченістю», – розповів голова об`єднання Валерій Дьордяк.

Уперше презентувала свій творчий доробок у місті над Тисою художниця з смт.Дубове, що на Тячівщині, Надія Попович. Жінка представила картини під назвами “Сьогодення”, “Лісова калина”, “Вершниця”, “Бузок”. Зізнається, завжди вишукує час для мистецтва, адже це приносить їй справжню духовну насолоду.

“Надзвичайно приємно брати участь у цій виставці. Це нові знайомства, нові техніки, яскраві враження. Буду рада й надалі працювати з митцями, обмінюватися досвідом, знайомитися з їхнім творчим доробком, презентувати свій”, – поділилася думками творча гостя з Тячівщини.

На відкриття звітного вернісажу завітали як колеги по мистецькому цеху, так і звичайні, але активні учасники арт-заходів. Усі бажаючі поділилися враженнями від побаченого.

Відвідати яскраву художню експозицію може кожен охочий у Хустській міській картинній галереї, адже триватиме вона протягом двох тижнів.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини