42155
13:02 5.102017

Художниці Закарпаття представлять у Рівному свій арт-проект

Життя 5249

Завтра, 6 жовтня, о 16.00 у галереї європейського живопису «Євро-Арт» відбудеться презентація сучасного закарпатського малярства. Свої картини в центральному залі галереї експонуватимуть шляхетні власниці живописної «Верети» – художниці Одарка Долгош, Олена Кондратюк, Людмила Корж-Радько та Надія Пономаренко з Ужгорода.

4-42

Арт-проект «Верета», підготовлений організацією «Асоціація творчих жінок Закарпаття «Нова форма», нині презентується у таких містах України як Вінниця, Тернопіль, Чернівці.

В експозиції представлено 42 роботи, що створюють враження цільного полотнища живописного килима Закарпаття. Ці картини різні за жанровою та видовою структурою, але без сумніву, тематика творів О. Долгош відгукнеться щемливими нотками у душі кожного, для кого має значення звідки ми родом; роботи О. Кондратюк введуть глядача у світ символічних таємниць буденності і вічності; творчість Л.Корж-Радько налаштує на колірні асоціації «чорно-біле-сіре-привабливе», картини Н. Пономаренко нагадають відвідувачам, що й у ХХІ столітті ще існує прекрасне почуття у нашому житті – ніжність. Представлене малярство, в якому органічно нанизується яскраве звучання світла і кольору, підтверджує: в творчих майстернях художниць закарпатська живописна школа продовжує розвиватися у нових формах сучасності. До речі, в Ужгороді вважають, що ці шляхетні власниці живописної «Верети» – найкращі жінки-художниці Закарпаття. Приходьте на виставку, щоб переконатися у цій істині.

У презентації також візьмуть участь члени Рівненської обласної організації Національної спілки художників України Петро Подолець, Іван Жилка, Володимир Гвоздинський, мистецтвознавці Любов Крайлюк і Сергій Виткалов, культурно-мистецька спільнота Рівного.

Виставка триватиме по 22 жовтня 2017 р.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини