28110
16:00 24.032017

У Хусті відкрили сателітне відділення «штучної нирки»

Життя 1569

0a20e4501a18ddd94a774c5f43d65b4c

Щоб наблизити медичну допомогу до хворих із нирковою недостатністю, на Закарпатті відкрили ще одне сателітне «гемодіалізне» відділення обласної клінічної лікарні ім. А. Новака – цього разу в Хусті. У п’ятницю (24.03) на офіційному відкритті побували керівники області Геннадій Москаль та Михайло Рівіс, голова РДА Назар Павлій, мер Хуста Володимир Кащук й інші поважні гості.

Нове відділення розміщене в реконструйованому приміщенні Хустської стоматполіклініки. Ремонт, оснащення меблями й холодильним обладнанням здійснили за рахунок коштів місцевого бюджету, а от апарати «штучної нирки» (наразі функціонуватимуть 4, але площа будівлі дозволить у майбутньому збільшити їх кількість до восьми) та систему водозабезпечення надали виробники – як благодійну допомогу.

– Хуст був першим містом, де в 2007 році запрацювала «штучна нирка», однак у 2014-му її роботу припинили через проблеми системи водовідведення, – зазначив на відкритті Г.Москаль. – На сьогодні в Хустському районі потребують замісної терапії 15 хворих із хронічною нирковою недостатністю, які дотепер мусили щотижня по кілька разів їздити на чотиригодинну процедуру в сусідній район. У новому відділенні допомогу зможуть отримувати не тільки вони, а й частина пацієнтів Іршавщини. Там її потребують 11 чоловік, які доїжджають у Виноградівську та Мукачівську лікарні.

Нагадаємо, що сателітні «гемодіалізні» центри ЗОКЛ уже функціонують у Рахові, Міжгір′ї, Тячеві, Мукачеві, Виноградові. Замісної ниркової терапії в краї потребують 195 осіб. Загалом Закарпатська обласна клінічна лікарня має 43 апарати «штучної нирки» провідних світових виробників.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини