109150
08:47 30.122020

115 закарпатських учнів беруть участь у всеукраїнській олімпіаді з інформатики

Життя 2197

Попри карантинні обмеження, триває І етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики.

Пандемія стала причиною зупинки багатьох проєктів. У тому числі і всеукраїнських учнівських олімпіад. Але це не стосується олімпіад з інформатики та математики. Маючи сильні спільноти, вони спромоглися, долаючи “бюрократичну машину”, завершити початі етапи минулого 2019-2020 року. Було проведено і відбіркові збори. Сформовані команди успішно виступили на міжнародній арені. Зокрема, на Міжнародній олімпіаді з інформатики збірна України виборола чотири срібні медалі (детальніше тут: Ужгородець здобув срібну медаль на Міжнародній учнівській олімпіаді з інформатики), а на Європейській юніорській олімпіаді з інформатики – одну золоту та три срібні (читайте тут: Одразу два ужгородці представлятимуть Україну на Європейській юніорській олімпіаді з програмування). Варто відзначити, що ужгородці вже чотири роки поспіль потрапляють у збірні і привозять нагороди з цих престижних змагань.

Зараз триває І етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики. Він проходить в онлайн-режимі і завершиться 22 січня. Ще впродовж трьох тижнів є змога зареєструватися і взяти в ньому участь. Наразі уже 115 закарпатських учнів зареєструвались і вже 70 з них пройшли в ІІ етап.

Координатором у Закарпатській області є викладач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Ужгородського національного університету, вчитель інформатики Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Сергій Вапнічний. Він також є членом правління Федерації олімпіадного програмування. Це громадська організація, яка на свої плечі взяла всі тяготи проведення учнівських змагань з інформатики в Україні (вебсайт: Всеукраїнська юніорська та дівоча олімпіади з інформатики).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини