108529
12:55 7.122020

Про забезпечення киснем закарпатських лікарень. ВІДЕО

Життя 3511

Протягом вихідних днів в окремих засобах масової інформації з’явилася досить тенденційна інформація щодо нібито критичного стану постачання кисню в область, мотивуючи тим, що АТ «Львівський хімічний завод», який здійснює забезпечення окремих закладів охорони здоров’я рідким киснем, не постачає зазначений медичний продукт,

– перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба.

Дійсно були невеликі технічні проблеми на цьому заводі, проте було вжито передусім комунікаційні заходи: особисто я провів переговори як з керівництвом зазначеного заводу, так і з очільниками департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, колегами Львівщини щодо забезпечення постачання кисню.

У суботу приїхала машина, яка привезла 100 балонів. Цього достатньо, щоб протягом поточного тижня всі заклади охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на COVID-19, були забезпечені киснем, надавали належним чином кисневу підтримку тим хворим, котрі цього потребують.

Наразі менше половини тих ліжок, які забезпечені киснем, заповнено. У нас є значні резерви для надання медичної допомоги хворим.

Ми спостерігаємо певне падіння кількості нових виявлених інфікованих. У нас 44% ліжок заповнені із тих 1885, які були виділені для лікування хворих на коронавірус.

Заклади активно здійснюють заходи з контрактування і з отримання кисневих концентраторів рідкого кисню. Зараз відбувається проєктування, встановлення кисневих генераторів. В область надійшла друга частина субвенції з державного бюджету, і ця робота здійснюється в плановому режимі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах