105320
14:33 1.092020

Дотримуючись карантинних обмежень: як провели «День знань» в ужгородській школі №10. Фото, Відео

Життя 6455

Святкування першого дзвоника у всіх навчальних закладах нашої країни далеко відрізняється від звичних пишних святкувань, із танцями та співами. Цього року замість урочистих лінійок – вітання через шкільні радіопрогравачі та святкування в обмеженому колі для першокласників. Саме таким був святковий день 1 вересня і в Ужгородській ЗОШ № 10 з угорською мовою навчання ім. Дойко Габора.

Цьогоріч до першого класу тут зарахували 78 учнів. Загалом у школі навчається 551 школяр. Через карантинні обмеження святкування вирішили провести тільки для трьох перших класів. Так, урочистості відбулися у великому актовому залі, де у кожного класу був індивідуально відведений на це час.

Директорка навчального закладу Юдіта Кулін розповіла, що розпочати цей навчальний рік було непросто, не полегшило ситуацію й те, що Ужгород наразі знаходиться у так званій «помаранчевій» зоні.

«Ми дотрималися усіх правил карантину та рекомендацій МОЗ, тому сподіваємося – все пройде добре. Звичайно, ми не могли організувати для наших учнів велике святкування, проте привітали через наше шкільне радіо невеликою програмою. Не забуваймо, що для першачків перший день у стінах школи є особливим, адже в перший клас ми йдемо тільки раз у житті. Саме тому ми намагалися зробити для кожного класу невелике свято», – зазначила пані Юдіта.

Крім того, керівник навчального закладу донесла до відома батьків першокласників основні карантинні правила, яких дотримується школа, а дітлахи повинні їх виконувати. Щоранку учням проводитимуть температурний скринінг, а батьків не пускатимуть на територію школи. Для учнів старших класів обов’язковим є носіння масок.

Матимемо надію, що наступне святкування першого дзвоника в стінах школи буде гучним та радісним, а ми нарешті зможемо забути про маски та дезинфектори на тривалий час.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини