105307
13:51 1.092020

Дитячі садочки Верхньотисянського регіону отримали допомогу від ТУКЗ-КМКС. ФОТО

Життя 4853

Товариство угорської культури Закарпаття (КМКС) продовжує акцію з підтримки відкриття дитячих садочків після карантину Верхньотисянського регіону. 31 серпня засоби захисту від організації отримали дошкільні навчальні заклади населених пунктів Тересва, Вишково, Буштино та Хуст.

Тересва

Голова Верхньотисянського осередку ТУКЗ-КМКС Йожеф Шарі наголошує, що відкриття садочків угорської діаспори після карантину – важливе питання, з огляду на це дуже потрібною є допомога, яку надає Товариство угорської культури Закарпаття. «Це вже другий етап вручення засобів захисту закладам регіону. До цього допомогу отримали садочки Рахівського району. А тепер селищ Тересва, Вишково, Буштино та міста Хуст. Вважаю, засоби стануть у нагоді з огляду на епідситуацію», – підкреслив пан Шарі.

Вишково

Садочок ім. святої Єлизавети села Буштино відвідує близько пів сотні дітей. Директор закладу Марія Токач каже, що завдяки отриманим засобам зможуть забезпечити належний захист під час роботи, яку планують розпочати з 1 вересня. «Для нас це вкрай потрібна допомога напередодні відкриття. Отримали необхідні засоби захисту для безпечної роботи. Сподіваємося, зможемо працювати якомога довше», – зазначила директор.

Буштино

Засоби захисту, отримані від ТУКЗ-КМКС, допоможуть садочкам забезпечити належні умови для роботи після карантину. Оскільки економічна ситуація в державі не дозволяє в багатьох місцях придбати необхідні засоби для дошкільних навчальних закладів, організація намагається надати відповідну допомогу для їхнього відкриття після карантину по всій області.

Хуст

Еніка Вараді/Váradi Enikő/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах