85777
23:32 21.062019

У Берегові відкрили сучасний спортивний центр

Життя 8838

Сьогодні відбулася урочиста передача нового спортивного центру Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. Знаходиться сучасний спортивний комплекс одразу біля величної будівлі інституту, поряд з гуртожитком та відкритим майданчиком.

Загалом спортивний центр нараховує дві зали для гри у футбол, волейбол чи баскетбол, окремий зал обладнаний тренажерами та танцювальну студію. Крім того, згідно укладеній з університетом міста Дебрецен (Угорщина) угоді тут розмістили все необхідне обладнання для проходження курсу медсестринської справи, який наразі ще не отримав акредитацію Міністерства освіти та науки України.

У своєму вітальному слові Ілдика Орос, ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ зауважила, що вони давно чекають цього дня – близько 30 років: «Коли ми відкривали навчальний заклад, то одним із зауважень у наш бік завжди була відсутнісь спортивного залу, де б студенти могли займатися та гуртожитку. Зараз, завдяки фінансуванню уряду Угорщини, нам вдалося це змінити – збудувати сучасний спортивний центр та гуртожиток для наших учнів. Тому я щиро вдячна всім, хто долучився до такої важливої справи».

Янош Арпад Потапі, Держсекретар угорського уряду відповідальний за національну політику теж звернувся до присутніх з промовою, в якій наголосив, що такою роботою можуть пишатися усі, адже ЗУІ розвивався, розростався та зміцнювався у всіх на очах, а сьогодні передають його нову частину.

– Для подолання труднощів потрібно трохи часу, а для здійснення неможливого – трохи більше. Це прислів’я характеризує всіх угорців Закарпаття, зокрема і берегівчан, адже труднощі роблять їх тільки сильнішими, дають поштовх для розвитку. Цим вони показують приклад не тільки угорським громадам Карпатського регіону, а й решті націй.

Голова ГО «ТУКЗ – КМКС», народний депутат України та голова благодійного фонду «Закарпатського угорського інституту» Василь Брензович згадав, що колись подвір’я навчального закладу було лише купкою руїн та й сама будівля інституту потребувала капітального ремонту.

«Завдяки угорському фінансуванню та сумлінній праці у Берегові вдалося створити освітній осередок, а зараз він доповнився спортивним центром та гуртожитком – цього всі довго чекали. Хочу подякувати  Ілдиці Орос за її плідну роботу, терпіння та витримку, адже саме завдяки її завзяттю всі мрії вдалося реалізувати», – додав Василь Брензович.

Відтак участь в урочистому відкритті спортивного центру взяли й Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС» та перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району, депутат Ужгородської районної ради Лівія Балог, депутати Закарпатської обласної ради Йожеф Баторі та Міклош Товт.

Символічну стрічку при вході в нову будівлю перерізали Янош Арпад Потапі, Василь Брензович, Йосип Борто та Ілдика Орос. Після чого всі разом пройшлися спортивними залами та навіть зіграли декілька партій в настільний теніс.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини