79662
13:34 11.042019

Свалявський сиротинець отримав сучасну дроварню та новенькі меблі для своїх вихованців. Фото. Відео

Життя 4375

Учора, 10 квітня, Обласний будинок дитини у місті Свалява отримав подарунок – дроварню для зберігання та сушки твердого палива. Це вкрай важлива річ, адже раніше дрова зберігали просто на подвір’ї дитячого будинку, де вони часто мокли та піддавалися руйнуванню. Таке будівництво стало можливим за фінансування уряду Угорщини, допомоги ГО «ТУКЗ – КМКС» та Генерального консульства Угорщини у місті Ужгороді.

Нагадаємо, що це уже далеко не перша ініціатива, втілена у стінах сиротинцю. Так, декількома місяцями раніше, в рамках підписаної між дитбудинком та Генконсульством домовленості у листопаді 2018 року, для потреб вихованців закладу за угорські кошти придбали новенький мікроавтобус. Тепер, крім будівництва дроварні, благодійники закупили пеленальні столики та стільчики для малечі і офісні меблі для працівників.

Під час прес-конференції, яка передувала урочистостям, Йожеф Бугайла, Генеральний консул Угорщини в місті Ужгороді, зауважив, що така подія ще раз показує всім – Угорщина тримає свої обіцянки: «Здається, що зовсім недавно ми з Йосипом Борто були тут і разом з головний лікарем закладу визначали пріоритетні напрямки допомоги. Тоді ми навіть не очікували, що у такі короткі терміни вдасться втілити задумане. Попри те, на цьому ми не зупинимося і завдяки участі благодійного фонду «КМКС» продовжуватимемо підтримувати сиротинець».

Йосип Борто, перший заступник голови Закарпатської обласної ради, заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС» розповів, що під час свого першого візиту до дитячого будинку намагався зрозуміти в чому саме потрібна найбільша допомога.

– В цьому дитячому будинку дітки виховуються в хороших умовах, а працюють з ними тільки професіонали. Я радий, що головний лікар показав мені все як є і нам вдалося допомогти такому закладу. Угорщина вкотре показала, що вона «любить своїх ближніх», адже підтримує не тільки угорськомовне населення краю, а намагається допомогти усім мешканцям Закарпаття. Це доводить численна гуманітарна допомога, передана нею протягом останніх років.

Михайло Радь, головний педіатр Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА зазначив, що Свалявський обласний будинок дитини єдиний в області заклад, де перебувають маленькі дітки – віком до 4 років. Саме в цьому віці діти потребують найбільшої уваги, як медичної так і педагогічної.

На заході також були присутні Гейза Гулачі, заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС», депутат Закарпатської обласної ради, Ласло Куті, перший заступник Генерального консула дипломатичної місії в Ужгороді, консул Болаж Лопперт, Мирослава Ливч, голова Свалявської районної ради та Тетяна Белла, заступник свалявського міського голови.

Володимир Бейреш, головний лікар сиротинцю щиро подякував меценатам та від імені усього колективу вручив подяки Йожефу Бугайла, Йосипу Борто та Болажу Лопперту за їхню плідну працю на благо вихованців дитячого будинку.

Урочисту частину заходу провели на подвір’ї Обласного будинку дитини. Йожеф Бугайла та Володимир Бейреш перерізали символічну стрічку при вході у нову дроварню та ще раз потисли руки як символ дружби між нашими державами.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини