73422
13:03 16.012019

Дітлахи Перечинщини зліпили цілу сім’ю сніговиків, а на Іршавщині – богатиря

Життя 6117

Закарпаття засипало снігом. Це додало клопотів власникам транспортних засобів та комунальникам. Але щастя для лижників та дітей: можна у сніжки погратися, покататися на санчатах, на лижах. Ну і звичайно, зліпити зимових персонажів -Снігову бабу чи Сніговика.

Закарпатці – народ креативний, тому створюють не просту снігову скульптуру, а таку, аби можна похвалитися перед сусідами, у соцмережах. А коли піде лайк за лайком, то взагалі щастя до неба, з якого сиплються пухнасті сніжинки і створюють пухнасту білосніжну шубу на деревах, землі.

Протягом тижня побувала я на Іршавщині та Перечинщині. Спеціально не полювала за зимовими скульптурами, але якщо потрапляли на моєму шляху, то я тут же їх увіковічувала, себто, фотографувала.

У гірському селі Малий Раковець насипало снігу багато. Щоранку господарі беруть лопати до рук – і до роботи: прибирають сніг з дворів і вивозять на присадибні ділянки та в сад – на хосен рослинам, деревам, ґрунту.

Пані Ольга зі своїм десятирічним сином Василем зліпили двох зимових персонажів, причепуривши та одягнувши їх. Справжній богатир у червоній шерстяній шапці та з рожевим шарфом довкола шиї – аби не застудився, – та колоритний і модний сніговик зустрічають селян, які йдуть у справах чи в гості до сусіда на погар файного вина та з’їсти свіжу шкварку-гурку-пікницю.

Проходячи центральною дорогою Перечина, бачу в дворах сніговиків, які спонукають посміхнутися і порадіти зимі.

А ось у дитячому навчальному закладі села Сімер зимові розваги – в розпалі. Дітлахи з вихователями зліпили цілу сімейку. Крім традиційного Сніговика, зробили і Снігову бабу. Аби старенька добре бачила, почепили їй окуляри. Бабуся-не бабуся, а парадною жінка має бути у будь-якому віці, тому і пов’язали їй на голову модну квітчату хустку. Он вусатого сніговика всадили на квадроцикл – нехай пенсіонер потішиться і згадає молодість. На виставлених фото на сайті ДНЗ у соцмережі Фейсбук бачимо і снігових мишенят. Кажуть, миші живуть там, де є що їсти. Отже, сімерські баба з дідом – файні господарі.

Що тут додаси? Фантазувати із снігом можна ого-го як. Було б бажання і настрій. Отож, час ліпити сніговиків.

Тетяна Грицищук,

Фото автора та зі сторінки ДНЗ с.Сімер

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини