71886
13:09 19.122018

На День Святого Миколая очільники міста та області навідалися у відремонтовану Ужгородську дитячу лікарню. ФОТО

Життя 3894

До маленьких пацієнтів Ужгородської міської дитячої лікарні завітало свято. У День Миколая Чудотворця, 19 грудня, представники влади міста та краю, навідалися до дітлахів, а заодно й проінспектували завершення ремонту у медзакладі.

Нагадаємо, що цей заклад охорони здоров’я не бачив ремонту кілька десятків років. Тож спільними зусиллями місцевої та центральної влади протягом двох років (2016-2018) вдалося повністю оновити усі відділення лікарні. На це в загальному виділили 4 млн 125тис. грн, 500 тис. грн. також надала Чеська Республіка.

Тож в яких умовах тепер лікується малеча побачили голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, його заступники Олександр Білак, Василь Гомонай, Ігор Фартушок, секретар ради Андріана Габор, керуюча справами Олена Макара, депутат обласної ради Андрій Андріїв.

– Міська влада поетапно відремонтувала усі три поверхи цієї лікарні. Ви самі бачите, як виглядають не тільки коридори, але й палати, – каже начальник відділу охорони здоров’я Ужгородської міської ради Василь Решетар. – Загалом, окрім власне ремонту та фарбування стін, часткової заміни столярних виробів, вдалося повністю замінити й електричну мережу, встановити нові енергоощадні лампи, зробити підвісні стелі. Тут вперше належно облаштували протипожежну сигналізацію, у санвузлах встановили нову сантехніку, підлогу виклали плиткою та зробили наливну із поліуретану, у кожній палаті вже є нові світильники та бактерицидні лампи. Стіни коридорів, окремих приміщень, їдальні розмалювали веселими персонажами казок і мультиків юні художники Ужгорода. У планах ще – оновити фасад лікарні та провести благоустрій території.

За словами міського голови Богдана Андріїва цьогоріч із міського бюджету було виділено понад 1,1 млн. грн., на завершення внутрішнього оновлення будівлі. Тож нині лікарня виглядає, як нова.

Це підтверджує і головний лікар цього медзакладу Ігор Рошко. Каже, у цьому році на потреби закладу надали близько 30 мільйонів гривень і, крім субвенції з державного бюджету, значна частка коштів – із місцевого бюджету Ужгорода.

– Нині наша лікарня виконує функцію ургентної, надається допомога при всіх невідкладних станах, крім тих, що потребують хірургічного втручання, сюди потрапляють діти від найменших – до 18 років. Скажімо, на сьогодні в стаціонарних відділеннях перебували на лікуванні 108 маленьких пацієнтів, – розповів лікар.

Лікарі, посадовці, а також пацієнти медзакладу зазначають: ще донедавна дитяча лікарня ще мала цілком «радянський» вигляд, а зараз це – сучасний європейський заклад.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах