48247
14:37 22.012018

У одному з храмів Хуста лунав янгольський спів

Життя 2990

Уже за доброю традицією – третій рік поспіль – у рамках святкового турне місто над Тисою відвідав один із найкращих дитячих хорів України, лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів – хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи. Так, 21 січня на запрошення настоятеля хустського римо-католицького храму св.Анни та Йоакима отця Олександра Сулінчака відомий колектив виступив у стінах давнього храму із заключним різдвяним концертом.

IMG_9217

Хористи виконали для хустської публіки традиційні українські щедрівки в обробці Миколи Леонтовича та Володимира Волонтира, всесвітньо відомі зарубіжні колядки. У програмі прозвучали також твори Йоганна Себастьяна Баха, Джузепе Зеліолі тощо. Натхненне і яскраве звучання дзвінких хлоп`ячих голосів змусило хустян аплодувати стоячи.

“Концертне турне ми розпочали напередодні католицького Різдва чеськими містами. Першими наші колядки почули в замку Штєкень, де хор виступив із різдвяною програмою, далі – столичні мешканці. Опісля дали великий різдвяний концерт у Мукачівському християнському культурному центрі, 25-го – в місцевому римо-католицькому кафедральному соборі, а 26-го – в берегівському. Починаючи ж із 9 січня продовжили серію різдвяних концертів за юліанським календарем. Усього провели 12 концертів і дуже раді, що вже за доброю традицією із заключним концертом виступаємо в Хусті, в переповненій вдячною публікою церкві”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” художній керівник і диригент хору, заслужений діяч мистецтв України Володимир Волонтир.

Майже півсотні хористів віком від 10 до 21 року подарували хустянам справжню духовну насолоду. Особливо вразило виконання всесвітньо відомого Щедрика в обробці М.Леонтовича.

“Сьогоднішній концерт залишиться гарним відлунням різдвяних свят у серцях наших прихожан, гостей, які сьогодні завітали до храму. Та варто пам`ятати, що Різдво залишається фактом, і Христос повинен щодня народжуватися у наших серцях, родинах, спільнотах, бо лиш тоді в світі запанує любов, мир і добро.

Щиро дякуємо керівнику хору пану Володимиру, його творчій родині за чудовий концерт, за те, що вони відшуковують надзвичайні юні таланти і розвивають їх на славу Божу”, – зазначив настоятель о. Олександр Сулінчак.

Від імені вдячних хустян талановитим хористам подякував і начальник управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради Володимир Власюк, вручивши солодкі подарунки.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини