31946
12:08 16.052017

В Ужгороді запустили другий в Україні шкільний патруль

Життя 5381

Вчора, 15 травня, в Ужгородській ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 з угорською мовою навчання ім. Дойко Габора урочисто запустили шкільний патруль. Всього в склад патруля було відібрано 10 учнів, які протягом тривалого періоду проходили навчання зі справжніми поліцейськими.

IMG_8278

Юрій Марценишин, керівник патрульної поліції в містах Ужгород та Мукачево, розповів, що вже вдруге поліція спільно з угорськими партнерами запускає шкільний патруль. Основною метою шкільного патруля є виховання підростаючого покоління в дусі патріотизму, правосвідомості, поваги до закону, до один одного та дисципліни.

Керівник патрульної поліції подякував за велику допомогу у реалізації проекту шкільного патруля Генеральному консулу Угорщини в місті Ужгород Йожефу Бугайла, який теж був присутній на святковій церемонії. Варто згадати, що перший такий шкільний патруль на території України організували в рамках цього ж проекту в навчальному закладі села Коритняни Ужгородського району.

В свою чергу, держсекретар Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Жолт Чутора почав виступ зі спогадів власних шкільних років, коли будучи маленьким хлопчиною теж мріяв бути шкільним патрульним.

«Я ніколи не забуду той час, коли 40 років тому я став почесним учасником шкільного патруля. Після того, ми з друзями декілька тижнів намагалися копіювати все, що роблять дорослі поліцейські. Дуже радісним є те, що завдяки угорській допомозі така мрія стала реальністю і для закарпатських дітей. Я сподіваюся, що юні полісмени і в подальшому оберуть для себе це покликання», – додав пан Чутора.

Зокрема, він наголосив і на позитивній динаміці розвитку добросусідських відносини між Україною та Угорщиною, про що свідчить і те, як часто зустрічаються високопосадовці обох країн.

Директор ЗОШ №10 ім. Дойко Габора Стелла Кеслер привітала всіх гостей школи та розповіла, що була присутня на кожному тренуванні шкільних полісменів та бачила з яким захватом діти навчаються.

«Служба патруля, як і будь яка служба – це серйозне завдання, адже ти вже не живеш собі, а намагаєшся щось зробити для інших. Ми з педагогами розуміємо, що ці дітки, коли заповнювали анкети, вже свідомо обрали собі інший шлях – думати не тільки про себе», – зазначила Стелла Михайлівна.

Під час урочистої частини школярі склали присягу та отримали свої перші звання (капрала) та нагрудні значки, які їм з радістю вручив Юрій Марценишин.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах