27913
19:43 22.032017

В угорському консульстві нагородили найталановитіших закарпатських дітей

Життя 3977

22 березня в приміщенні Генерального консульства Угорщини в місті Ужгород відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу малюнків.

IMG_7172

Сам конкурс приурочений до святкування Дня угорського герба та прапора, тому малюнки діток стосувалися саме цієї тематики.

На захід було запрошено чимало гостей, серед яких Єно Сас, голова Національного інституту стратегічних досліджень, Чонгор Чакі, генеральний секретар Асоціації імені Ракоці, Йосип Борто, заступник голови ТУКЗ-КМКС та перший заступник голови Закарпатської обласної ради, Шандор Шпеник, заступник голови УМДС, Ференц Ерфан, директор Закарпатського обласного художнього музею імені Йосипа Бокшая, консули ужгородського та берегівського представництв.

Йожеф Бугойло, Генеральний консул Угорщини у місті Ужгород привітав всіх присутніх та розповів, що такий конкурс проводиться вже втретє та стає традиційним, адже дає змогу діткам показати свої здібності і таланти. Всього на розгляд журі конкурсу було представлено понад 4 тисяч робіт.

Єно Сас зазначив, що проведення подібних заходів є вкрай важливим, адже завдяки їм угорськомовне населення Карпатського регіону може краще пізнати одне одного та згадати спільні корені.

«Ми повинні зберігати свою культуру та традиції, а представлені дитячі малюнки передають все це чудове поєднання. Діти через творчість виражають своє бачення історичних подій та загалом, державних символів. Хочу наголосити, що саме із Закарпаття ми отримали найбільшу кількість малюнків», – додав пан Єно.

У свою чергу, Чонгор Чакі розповів, що Асоціація імені Ракоці теж долучилася до такої важливої події, адже діти це наше майбутнє, а їхній інтелектуальний та митецький розвиток має щоразу вдосконалюватися. Після

створення організації у 1989 році, вона активно підтримує закарпатські школи та створює різноманітні наукові програми.

Після всіх теплих слів переможцям конкурсу вручили цінні подарунки, а їх було чимало. Розважали гостей музично-ліричною програмою учні закарпатських шкіл – декламували вірші та виконували угорські народні пісні.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини