99773
12:11 6.032020

Один із садочків Виноградівщини отримав новенький актовий зал. ФОТО

Життя 6908

5 березня у селі Фанчиково Виноградівського району відбулося справжнє свято, яке жителі села чекали з нетерпінням. У цей чудовий весняний, сонячний день на території садочку №2 ім. св. Катерини відкрили новозбудований актовий зал, який функціонально слугуватиме вихованцям дошкільного закладу і спортзалом. Найбільше цій події, звісно, радіють дітвора та їх батьки.

Розділити радість свята завітали: перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, уповноважений міністра, відповідального за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області (Угорщина) та Закарпатської області, а також координацію програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського регіону Іштван Грежа, Генеральний консул Угорщини в Берегові Матяш Сіладі, голова постійної комісії облради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізичної культури і спорту, національних меншин та інформаційної політики Ільдіко Орос та ін.

Як розповіла завідувачка дошкільного навчального закладу Чілла Весприймі будівництво цього важливого навчально-розважального корпусу для садочка стало можливим завдяки реалізації Програми «Розвиток ЗДО у Карпатському регіоні» за підтримки уряду Угорщини та співпраці із Закарпатським обласним благодійним фондом «Карітас Святого Мартіна». Посильну допомогу надав благодійний фонд із Франції. Тривали будівельні роботи два роки. Будівельникам охоче допомагали й жителі села, аби пришвидшити завершення проєкту та наблизити свято для малечі.

Нині у садочку виховується 70 діточок у трьох вікових групах, де працюють 6 вихователів та один музкерівник. Навчання та виховання здійснюється двома мовами – українською та угорською.

Щирі слова подяки усім причетним до відкриття новобудови звучали від поважних гостей. Сільський голова Юрій Мар’ян у своїй промові відверто зізнався, що й не очікував, що від початку робіт мине так мало часу. Адже відкритий у 2018 році дитячий садочок №1 на території села будувався протягом десятиліття.

Йосип Борто від імені усього депутатського корпусу обласної ради та від себе особисто щиро привітав педагогів закладу та його вихованців із гарною подією та подякував усім, хто долучився до організації й будівництва корпусу. «Надзвичайно радий приїздити у Фанчиково, адже тут завжди щось оновлюється. У цьому дошкільному закладі дітки мають змогу спілкуватися двома мовами та отримують основи християнської моралі. Знання європейських мов дає ширші можливості для навчання та саморозвитку. Наразі їх завдання – добре підготуватися до школи. Важливо, що коли малеча виховується у дитсадочках, їхні батьки мають змогу працювати та покращувати добробут своїх родин.

Тож нехай дітки зростають різносторонньо розвинутими, мають змогу здобути якісну освіту, а в майбутньому ̠- працювати та проживати на рідній землі. Та найголовніше – щоб вони були здорові й виросли хорошими людьми», – підкреслив Й.Борто та побажав усім здоров’я, добра, миру, злагоди та доброї долі.

На завершення маленькі вихованці дитсадка порадували гостей цікавою концертною програмою.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини