96562
18:29 17.122019

Перевірити легальність новорічних ялинок можна буде в мобільному додатку

Життя 4905

Для перевірки необхідно ввести номер на ялинковій бирці в спеціальний додаток. Якщо такого номера немає в базі, значить, ялинка була зрубана незаконно.

В Україні запустили спеціальний додаток для смартфона yalynka.info, в якому можна перевірити походження новорічних ялинок та отримати інформацію про постачальника і продукцію з допомогою даних на бирці ялинки. Про це заявив заступник гендиректора ДП Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр Юрій Сотник, повідомляє УНІАН у вівторок, 17 грудня.

«Суть програмного забезпечення в тому, що кожен громадянин або організація, перебуваючи в місцях реалізації новорічних ялинок, можуть відсканувати або ввести номер бирки в програму і отримати інформацію. Якщо ялинка була вирубана на спеціальних новорічних плантаціях держпідприємства, то в програмі буде інформація про постачальника продукції, місце заготовки, про породу і її якісні характеристики. Якщо ж у базі додатка немає ялинки з таким номером, значить, вона була зрубана незаконно, з нанесенням шкоди природі», – сказав він.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах