90507
15:31 11.092019

В Ужгороді відкрили фотовиставку до «Днів Китаю». Фото, Відео

Життя 4225

Сьогодні, 11 вересня, в Закарпатському обласному драматичному театрі імені братів Шерегіїв урочисто відкрили «Дні Китаю» в Ужгороді. Стартувало святкування з презентації фотовиставки приуроченої 70-й річниці утворення Китайської Народної Республіки. Більше ніж 120 яскравих фото змальовують життя та досягнення Китаю протягом останніх, більш ніж, пів століття.

Перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Дуран розповів, що делегація з Китаю перебуває в Ужгороді вже другий день поспіль. Так, учора відбулася зустріч дипломатів з керівництвом краю, де обговорювалися основні питання розвитку співпраці двох країн та можливість залучення інвестицій з Китаю до Закарпаття.

«Для нас велика честь приймати таку поважну делегацію, тим паче, можливість відкрити в Ужгороді «Дні Китаю», що беруть старт з фотовиставки. Я переконаний, що Закарпаття для Китаю є унікальним краєм, адже ми межуємо одразу з чотирма європейськими країнами, а більша частина нашої території покрита лісами. У транзитному значенні ми можемо стати однією з найкращих локацій для китайської сторони – воротами Китаю до Європи, в економічному сенсі. Ми бачимо перспективи також у розвитку наших IT-технологій, адже Китай знається на цьому», – додав пан Дуран.

Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Ду Вей привітав присутніх та подякував за можливість відвідати Закарпаття. Дипломат зауважив, що Закарпаття єдиний в Україні високогірний регіон, який став ще й відомим європейським курортом: «Мене завжди полонили тутешні густі ліси та величні гірські хребти, народні звичаї та традиції. Зараз я нарешті здійснив свою мрію – відвідав ваш чудовий край, ще й з такої нагоди. Наша виставка демонструє досягнення Китаю за останні 70 років, як ми з бідної та відсталої країни стали другою економікою світу.

Я працюю в Україні протягом останніх трьох років і багато хто запитує мене про досвід такого успіху Китаю. Я думаю, що після того як ви оглянете сьогоднішню виставку отримаєте відповідь – успіхи Китаю були досягнуті завдяки важкій праці усього народу. Це результат важких зусиль кількох поколінь китайців, кожне з яких рішуче продовжувало справу своїх попередників. Мудре керівництво, працелюбний народ, вірний шлях – все це є ключовими аспектами, які сприяли отриманому Китаєм успіху. Сьогодні Україна відкрила для себе нову сторінку, тож бажаю якнайшвидше об’єднатись та вступити на шлях національного відродження, стати сильною європейською країною».

Разом з тим, посол наголосив, що китайська сторона прагне інвестувати в Закарпаття, адже є багато проектів, які можна реалізувати саме тут. Серед них і китайська техніка обробка деревини, втіливши яку на Закарпатті можна збільшити вартість продукту та продавати його на європейські ринки. Дипломат також окреслив інші, не менш важливі напрямки співпраці – туристична сфера та розвиток відновлюваної енергетики.

На святкуванні Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Ду Вей вручив урочисті подяки Закарпатській ОДА та Ужгородській міській раді, які прийняли Іван Дуран та Богдан Андріїв. Після чого гості перерізали символічну червону стрічку, чим відкрили фотовиставку.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини