84567
13:34 5.062019

«Безкарність вбиває»: закарпатці вийшли на акцію протесту біля МВС. Фото

Життя 4156

Смерть 5-річного Кирила Тлявова з Переяслав-Хмельницького стала шоком для України. Майже в усіх обласних центрах розпочалися акції протесту проти свавілля правоохоронців. Біля відділків поліції люди вимагають реального покарання для копів, які на п’яну голову поцілили в дитину.

Не винятком стало і Закарпаття. Активісти влаштували пікет біля будівлі ГУ НП в Закарпатській області, вимагаючи справедливого розслідування та притягнення до відповідальності винних.

Люди принесли до будівлі фотографії Кирила, іграшки та свічки.

Учасники також тримали в руках плакати зі словами «Безкарність вбиває», «Авакова у відставку» та «Я не хочу бути наступною». Люди вигукували «міністра у відставку». Не обійшлося і без підпалення шин та фаєрів.

Головна вимога – справедливе слідство, щоб якнайшвидше покарали винних у трагедії та найвище керівництво МВС.

– Ми проводимо цю акцію в честь загиблого хлопчика. Окрім того, лише за останній тиждень країну сколихнули кричущі порушення прав людини: незаконне затримання двох протестувальників у Рівному, які вийшли на мирну акцію, щодо цього. А це взагалі неприпустимо в країні де є свобода слова та свобода зібрань. Подібні акції вже пройшли у 10 містах України – Харкові, Києві, Ужгороді, Краматорську, Кураховому, Кропивницькому, Дніпрі, Чернівцях, Тернополі, Львові, – розповів представник ГО «Фундація Регіональних Ініціатив» Андрій Андрусик.

У свою чергу, очільник патрульної поліції Ужгорода і Мукачева, Юрій Марценишин, зазначив, що ця резонансна подія сколихнула не тільки всю Україну, але й Закарпаття.

– Звичайно потрібно звертати пильну увагу на те, які люди служать у патрульній поліції. Добре, що зараз у нас на 90% – це нові люди. Щоденно з кожним працівником проводиться робота у плані дисципліни, відношення до служби та громадян. На сьогодні склад патрульної поліції становить 264 працівника, – розповів Юрій Марценишин.

Нагадаємо, днями суд арештував двох поліцейських – лейтенанта Івана Приходька та старшого сержанта Володимира Петровеця. Саме їх підозрюють у вбивстві 5-річного Кирила. Адвокати повідомили, що підзахисні поки що відмовляються проходити аналізи на алкоголь, тест на сліди пороху, а також давати свідчення по справі. Слідство триває. В разі доведення провини підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини