79210
17:17 6.042019

Персональна виставка ужгородської театральної художниці стартувала у Львові

Життя 2620

Учора, 5 квітня, на запрошення єдиної в Україні Галереї театральних художників (Галереї сценографії) у Львові відбулося відкриття персональної виставки ужгородської театральної художниці, заслуженої діячки мистецтв України, головної художниці Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв Емми Зайцевої.

«Це перша така виїзна виставка за межами Закарпаття. Коли сюди їхали, було цікаво, як сприйме львівська публіка. Бо тут багато творчих людей, вишуканих у своїх смаках, тож їхнє враження – це показово», – ділиться Емма Зайцева.

На виставці представили авторські творчі роботи різних років – ескізи костюмів, макети декорацій, театральні афіші, костюми й головні убори до вистав, поставлених на Закарпатті. Нагадаємо, торік улітку в ужгородському історико-культурному центрі «Совине гніздо» Емма Зайцева проводила персональну виставку, де, зокрема, представили три десятки театральних макетів. Частину з них тепер привезли до Львова, наприклад «Ретро» (до «Циганки Ази»), до «Назара Стодолі», є кілька експонатів, які ще нереалізовані на сцені – «Сільва» та «Різдвяна історія».

На відкритті виставки у вітальному слові засновник Галереї сценографії, актор Львівського академічного театру імені Леся Курбаса Олег Онещак зазначив, що творчий колектив галереї прагне об’єднати представників різних театрів, сприяти обміну досвідом і враженнями між митцями, а ця виставка – ще одна нагода для втілення такого задуму.

На відкриття виставки завітали і відомі львівські діячі театрального мистецтва, режисери, актори, драматурги, зокрема народна артистка України, артистка Львівського Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Таїсія Литвиненко, заслужений діяч мистецтв України, відповідальний секретар Львівського міжобласного відділення НСТД України Юрій Чеков, головна художниця Першого українського театру для дітей та юнацтва, заслужена художниця України Дарія Зав’ялова, театрознавець і драматург Галина Канарська, які привітали Емму Зайцеву з важливою у її творчому житті подією. Переглянути виставку прийшли і студенти кафедри театрознавства та акторської майстерності факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка.

Виставка триватиме до 17 квітня за адресою: Львів, Галерея сценографії, вул. Городоцька, 36, проходить за підтримки Львівського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України, Асоціації сценографів України, Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини