74258
10:15 27.012019

В Ужгороді вчать малечу запобігати утворенню побутового сміття

Життя 4879

Саме такою була ідея майстер-класу з розписування еко-сумок, який відбувся 23 січня в Ужгороді у приміщенні Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка. Це вже третій майстер-клас, який проводить ГО «ЕКОСФЕРА» в рамках ініціативи «Ужгород – нуль відходів», і всі вони пов’язані однією метою – навчити мешканців міста, насамперед дітей, скорочувати та запобігати утворенню сміття у своєму побуті.

«Ужгородське сміттєзвалище вичерпує свій ресурс, а нового сучасного заводу механіко-біологічної переробки сміття в Ужгородському районі, як це передбачено Стратегією поводження з відходами у Закарпатській області на 15-тирічний період, досі немає. То ж Ужгород постає перед новими викликами. Іншого вибору, ніж сортувати сміття і скорочувати кількість відходів, ми не маємо. Так виникла ідея залучити до вирішення проблеми із сміттям і мешканців міста. Ми усі повинні бути відповідальними за стан міста та бути свідомими того, що якість нашого життя залежить не тільки від влади, але і від кожного з нас. Вчитися поводитися із сміттям потрібно змалку. То ж ми започаткували низку майстер-класів, на яких ми через творчість вчимо дітей, як скорочувати кількість сміття у себе вдома. Разом з дітьми часто приходять на майстер-класи мами і бабусі. Таким чином ми залучаємо людей різного віку», – ділиться ідеєю цієї ініціативи виконавча директорка ГО «ЕКОСФЕРА» Катерина Станкевич-Коваль.

Майстер-клас відвідало біля 30 учасників. Це були, як діти, так і дорослі. Еко-сумки із натуральних тканин розмальовували фарбами для текстилю, в основному використовуючи візерунки в стилі петриківського розпису. Усі отримали задоволення від своїх робіт. З оригінальними сумками так і хочеться робити покупки.
«Це дуже добре, що такі майстер-класи об’єднують учасників різного віку. Для дорослих та молоді також важливо розвивати свою творчість, вчитися чому новому. А тут вони ще і разом вчаться, як зменшувати кількість сміття» – зауважує працівниця центру «Вікно в Америку» Вікторія Замула.

ГО «ЕКОСФЕРА» проводить майстер-класи у приміщенні Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Ф Потушняка щодватижні. Взяти участь може кожен. Реалізація ініціативи «Ужгород – нуль відходів» відбувається за підтримки Всеукраїнської ініціативи “Активна Громада” від Інституту “Республіка” та Національного Демократичного Інституту.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини