72089
14:41 20.122018

У Берегові фахівцям туристичного супроводу вручили посвідчення державного зразка. ФОТО, ВІДЕО

Життя 4943

Днями у Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ, що в Берегові, вручили посвідчення екскурсоводам краю. Підготовка фахівців проводилася протягом двох місяців, із загальною кількістю у 360 навчальних годин за фінансування фонду «Габора Бетлена», фахової підтримки Закарпатської угорської туристичної ради та Закарпатської обласної адміністрації.

Так, 57 осіб подали заявки на проходження курсів, але кваліфікаційна комісія обрала тільки 32-х. В результаті тільки 24 закарпатці успішно склали екзамени та змогли отримати посвідчення.

Наталія Вароді, голова Навчально-консультаційного центру Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ розповіла, що такі посвідчення в стінах вузу видаються вперше. Це офіційні документи, які надають право займатися екскурсійною діяльністю.

«Зараз слухачі наших курсів при супроводі туристичних груп матимуть офіційні державні посвідчення. Ми вас з цим щиро вітаємо. Бажаємо ефективно використовувати отримані знання. Подаруйте море вражень своїм майбутнім клієнтам, адже наше Закарпаття варто показувати!», – наголосила пані Наталія.

Заступник директора департаменту, начальник управління туризму та курортів Закарпатської ОДА, Любов Когуч, зауважила, що проведена із слухачами робота є надзвичайно актуальною саме для нашого регіону, адже на державному рівні підготовка фахівців туристичного супроводу не здійснюється.

«Ми в рамках програми «Туризму та курортів» з кінця 2017 року здійснюємо підготовку та перепідготовку фахівців туристичної галузі. Цікаво, що наступний рік в туризмі оголошено роком якості, а в Закарпатті ще й роком «Рекреації та SPA». Саме тому ми багато уваги приділятимемо розвитку туристичної інфраструктури: якщо ми матимемо кращу інфраструктуру отримаємо більший потік туристів», – констатувала начальник управління.

Пані Любов розповіла, що зараз в планах маркування активних пішохідних маршрутів для туристів, які полюбляють прогулянки в Карпатах. Також мають облаштувати стоянки біля автомобільних доріг та цікавих туристичних об’єктів.

Андрій Мештер, голова Закарпатської угорської туристичної ради теж наголосив на тому, що для Закарпаття пріоритетом є розвиток туристичної галузі і їхня організація докладає до цього всіх зусиль.

«Коли ми визначали завдання для нашої організації, то розуміли, що будувати дороги та водовідведення ми не можемо, але підготувати якісних фахівців у сфері туризму ми спроможні. Туристів, що приїжджають до Закарпаття важливо розмістити у комфортних умовах, нагодувати смачними стравами та запропонувати хороший сервіс. Разом з цим, важливо й хто саме буде ознайомлювати туристів з цікавими місцями нашого краю, чи зможе ця людина показати та розповісти щось зовсім нове, свіжу історію, а не тільки те, що написано в туристичних путівниках», – додав Андрій Мештер.

В подарунок сертифіковані екскурсоводи отримали не тільки свої новенькі пластикові посвідчення, а й карту Закарпаття, де позначені 124 об’єкти, які варто відвідати з туристами та візитівки з місцями національної пам’яті угорців краю.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини