69657
17:47 23.112018

В Ужгороді відбулося театралізоване свято словацької культури

Життя 3898

Театралізоване свято словацької культури у рамках проекту «Казок веселе намисто. Представлення словацького фольклору засобами театрального лялькового мистецтва» відбулося сьогодні на площі Театральній в Ужгороді.

Актори Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка» розважали перехожих «ростовими» ляльками, студенти Ужгородського коледжу культури та мистецтв виконали словацький танець «Карічка». Долучилися і вихованці Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН».

Зі сцени учасників свята привітали заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, словацький драматург Павло Угер, художній керівник Кошицького театру ляльок Іван Согел, директор Закарпатського академічного обласного театру ляльок Мирослав Петій.

«Дуже приємно сьогодні вітати з черговим успішним проектом нашого академічного обласного театру ляльок, який реалізовано в рамках співпраці з Українським культурним фондом. Від імені міського голови Богдана Андріїва та міськради хочу подякувати всьому колективу «Бавки» і нашим словацьким партнерам за нові проекти, нові вистави, за те, що вкотре засвідчили: театральне мистецтво – сучасне і креативне», – сказав Олександр Білак.

Серед малечі, яка прийшла подивитися на театралізоване дійство, були й учні Ужгородської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 із словацькою мовою навчання. Діти знайомилися з «живими» героями казок, а згодом їх запросили на виставу «Про Валибука, Принцесу Небійся та Довгоборода» за п’єсою словацького драматурга Павла Угера.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини