68281
19:02 8.112018

Хустські школярі відвідали місцевий відділок поліції

Життя 3755

Дізнатися, що ж там за дверима справжнього відділку поліції – мрія багатьох школярів. І поліцейські з гостинністю відкривають двері – аби діти знали захисників порядку в обличчя і не боялися, якщо необхідно, їх викликати.

Сьогодні, 8 листопада, Хустською міськрайонною філією Закарпатського обласного центру зайнятості проведено професіографічну екскурсію для 30 учнів Хустської загальноосвітньої школи № 6 до міського відділку поліції, де у дітей була можливість зсередини побачити роботу служби, до якої ми звертаємось в найскладніших ситуаціях.

Правоохоронці ознайомили дітей з особливостями роботи поліцейських підрозділів. В актовій залі начальник сектору моніторингу Хустського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області капітан поліції Олександр Кучерявий та старший інспектор з ювенальної превенції Хустського відділу поліції, майор поліції Василь Дубляк розповіли підліткам про професію поліцейського і наголосили: «Головна мета поліцейських – дати можливість зрозуміти і роз’яснити дітям, що поліція не караючий орган, а правозахисний».

Екскурсія продовжилась демонстрацією спеціальних засобів, які використовують поліцейські. Діти з цікавістю роздивлялися зброю, амуніцію та спецзасоби, які допомагають полісменам в їхній роботі. Найбільш активним школярам навіть дозволили приміряти бронежилет, каску.

Проведення подібних екскурсій – надзвичайно позитивна та корисна практика, яку необхідно продовжувати і надалі. Такі заходи розвивають почуття особистої відповідальності, формують рівень довіри дітей до працівників поліції.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини