65280
16:44 5.102018

Ужгород ярмаркує!

Життя 5998

Впродовж трьох днів, 5-7 жовтня, на вулиці Льва Толстого триватиме ярмарок «Золота осінь».

Традиційно свою продукцію представлятимуть виробники з усіх куточків краю та сусідніх областей. Відвідувачі матимуть змогу придбати овочі, фрукти, м’ясо-молочну продукцію, кондитерські та хлібобулочні вироби. Ну і як без справжнього закарпатського вина, меду та сирів!

… У перший день ярмарку вже досить людно. Люди прицінюються, і всі без винятку торгуються. На продаж виставлена також велика кількість глиняного посуду, ляльки-мотанки, вироби з лози, обереги, текстиль, вишиванки на будь-який смак та багато іншого.

– На ярмарку я пропоную відвідувачам дуже смачну «Варошську наливку» власного виробництва. Виготовляю її з натуральних ягід: малини, полуниці, яфин, журавлини, смородини, – розповідає мукачівець Андрій. – Зазвичай використовую ягоди, які ростуть у нас на городі, дещо купую.

Напиток виходить дуже смачний. Смак легкий і ягідний. Для справжніх варошських панянок!

Від різноманіття овочів та фруктів цьогоріч на ярмарку розбігалися очі. Свою продукцію представили як великі фермерські господарства, так і агрономи-любителі. До прикладу, сім’я Штелих, що із Сторожниці, які мають свій яблуневий сад.

– У нас шпалерний сад. Вирощуємо різноманітні сорти яблук: пінова, голден, муцу, флоріна та інші. Цього року дуже гарний урожай. Тому ми вирішили реалізувати наші яблучка на ярмарці. Сад – це наше улюблене сімейне хобі, – розповідає Вікторія.

Окрім аграрництва, різноманітних смаколиків та напоїв, на ярмарку свою продукцію представили народні умільці. Одна із них – ужгородка Тетяна Шелест. Для жінки рукоділля – справа життя. У її талановитих руках оживають ляльки.

– Рукоділлям займаюся досить давно. А ось виготовленням саме ляльок – буквально кілька років. До цього я йшла майже рік. Вигадувала різні образи, пробувала різноманітні техніки. Тож мої ляльки виходять абсолютно унікальними: не схожі одна на іншу, – розповідає Тетяна. – Сам вид ляльок називається – ляліки. Ви можете побачити, що риси обличчя на них не зображені, тільки очі. Тому кожна дитина бачить у них себе. Щоб виготовити одну ляльку мені потрібно щонайменше день. Шию для неї одяг, в’яжу шапочки і шалики, купую спеціальне волосячко. Тому вони у мене дуже гарні і майже як живі.

Триватиме «Золота осінь» до неділі. Тож ужгородці матимуть можливість придбати чимало різноманітних смаколиків та якісних промислових товарів, отримати заряд позитивних емоцій та вражень.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини