63295
15:33 11.092018

SaveNabka: в Ужгороді мітингують проти ремонту набережної Незалежності. ФОТО,ВІДЕО

Життя 3550

В Ужгороді вже кілька тижнів вирують дискусії навколо капітального ремонту набережної Незалежності. Не так давно влада міста оприлюднила проект капремонту, який викликав чималу хвилю обурення та спротиву серед громадськості. “Карпатський об’єктив” уже неодноразово писав про це.

Наразі ситуація така: влада квапиться розпочати ремонтні роботи, а громада відмовляється від оновлення в тому вигляді, що його пропонують чиновники.

11 вересня на набережній відбулася чергова акція протесту проти ремонтних робіт. Так, зібравшись опівдні, небайдужі ужгородці мітингували, а відтак прийшли під стіни міськради з транспарантами та плакатами.

– Я проти такого ремонту, як запропонувала влада. Тому підтримую вимоги активістів SaveNabka. Вважаю, що ці кошти можна використати значно ефективніше. Наприклад, почати з асфальту, а не бруківки, – зазначив ужгородець Ернест.

Нагадаємо, проектом передбачено, зокрема, покриття алеї гранітною плиткою, а головної дороги – асфальтобетоном (з облаштуванням велодоріжки та трьох велопарковок). Також планують замінити лавиці, сміттєві урни та світлові опори зі світильниками. Це цільові кошти, виділені спеціально під цей проект. Тобто вони передбачаються тільки на реконструкцію набережної. Крім того, використання коштів обмежене в часі. Їх потрібно реалізувати цього року, щоб не списали.

– Я проти ремонту, тому що знаю, як наша влада все ремонтує. Тут далеко ходити не потрібно, ось пройтися до медфаку і глянути, що сталося із сосною після ремонту, – розповідає пенсіонерка Марія Михайлівна. – Тому я не хочу таких покращень. Вони так “покращать” липи, що ті засохнуть. Ми тут народилися, виховали наших дітей, тож любимо це місце.

Натомість дехто із ужгородців зазначав, що не проти ремонтних робіт, якщо вони будуть виконані якісно.

– Я хочу, щоб у нас була гарна набережна. Звісно, липами ніхто ризикувати не хоче. Я бачила, як площі реконструюють у Європі. Притім зберігають шарм самого місця та столітні дерева. Вони не сохнуть і почуваються добре. Дуже хочеться, щоб так було і в Ужгороді, – розповідає ужгородка Юлія. – Думаю, тут більше політичний конфлікт, а ще громада просто не довіряє владі. І це вже біда.

Варто зазначити, що активісти провели досить багато часу на площі Поштовій. У міській раді їх запевнили, що мера немає, оскільки він на виїзді. Утім небайдужі ужгородці відступати не збираються. Наразі встановлюють цілодобову варту на набережній, аби не дозволити розпочати там ремонтні роботи.

Христина БІКЛЯН, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини