57499
09:47 7.062018

У Закарпатській ОДА розкажуть про результати громадської експертизи щодо соціального захисту внутрішньо переміщених осіб

Життя 1653

Громадська організація «Закарпаття-Донбас» у травні  провела громадську експертизу виконання структурними підрозділами облдержадміністрації Комплексної державної програми щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, що була реалізована протягом 2016-17 рр.

Експертиза була спрямована на підвищення ефективності діяльності місцевих органів влади щодо розв’язання основних проблем вимушених переселенців та зниження соціальної напруженості серед них та в суспільстві, повідомила «Карпатському об’єктиву»  прес-служба  ОДА.

Комплексна державна програма була затверджена Постановою Кабінету Міністрів України аби сприяти гармонійному входженню внутрішньо переміщених осіб до приймаючих громад, забезпечити їх соціальну, медичну, психологічну та матеріальну підтримку, а також допомогти у створенні переселенцям належних умов життя, дотримання прав та реалізації потенціалу у нових умовах.

Сьогодні, 7 червня, в прес-центрі Закарпатської ОДА відбудеться брифінг щодо проведеної громадської експертизи. Із журналістами зустрінуться директор департаменту соціального захисту населення ОДА Михайло Петрішка, заступник голови громадської організації «Закарпаття-Донбас» Тетяна Хорошилова та радниця Мінсоцполітики України з питань внутрішньо переміщених осіб у Закарпатській області Анжела Бабкіна.

Початок о 13.30.

Довідково: Нині на обліку в органах соціального захисту населення Закарпаття перебуває понад 3600 внутрішньо переміщених осіб.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини