55485
23:50 16.052018

"Повір у себе" розкриває юні таланти Хустщини. ФОТО

Життя 2399

У Хустському районному будинку культури відбулося справжнє свято музики й таланту – своє мистецтво краянам дарували неймовірно талановиті дошкільнята й школярі Хустщини, учасники заключного етапу конкурсу вокального мистецтва під назвою “Повір у себе”.

Мистецький проект започатковано 2016 року з ініціативи методистів районного методичного кабінету О. Андьол та В. Кір’янової за підтримки начальника відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА П.Русина та завідувача РМК О.Пригари. Мета конкурсу – розвиток вокального мистецтва у районі, збереження традицій української пісенної творчості, духовне збагачення молодих талантів, розкриття їх творчого потенціалу, підвищення рівня виконавської майстерності учасників та виховання естетичних смаків підростаючого покоління.

Як розповіла О. Андьол, змагання вокалістів проходили у два тури: відбірковий та заключний. Виступи конкурсантів оцінювало журі у трьох номінаціях: “Сольний спів”, “Ансамблевий спів” та “Хоровий спів” відповідно до вікових категорій. Найменшій учасниці виповнилося всього 3 рочки, найстаршими були випускники шкіл.

“Кожна дитина – це особистість, і у неї обов’язково є свої сильні і слабкі сторони, своя родзинка. Розумна, обдарована дитина не завжди має гарні оцінки, і це не є трагедією. Вона може бути талановитим співаком, віртуозним художником, чудовим музикантом. Головне – це вчасно виявити і підтримати. Саме таку мету ми і переслідуємо. Адже маємо чудових, всебічно розвинених школярів, для яких потрібен невеличкий поштовх, аби розкритися, повірити у себе, не побоятися проявити свій талант”, – поділився з “Карпатським об`єктивом “головний освітянин району Павло Русин.

І дійсно конкурс-концерт повністю підтвердив слова Павла Павловича. Глядачі були захоплені виконавською майстерністю юних співаків, їхньою артистичністю, силою й виразністю голосу і тому щедро нагороджували учасників гучними оплесками.

Переможців очільник відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА П. Русин нагородив почесними відзнаками, щиро бажаючи не зупинятися на досягнутому, а вірити в себе й дарувати своє мистецтво іншим.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини