55140
18:21 12.052018

Ужгородські слінгомами влаштували парад

Життя 3513

У центрі Ужгорода молоді мами влаштували слінгопарад. Понад два десятки ужгородок зібралися, щоб показати, що слінгоносіння не лише безпечне для мами і малюка, а й дуже зручне. Це вже третій щорічний слінгопарад, який проводиться в місті.

«Нині слінг тільки набуває популярності. На вулицях ми бачимо мам переважно з візочками або просто з дітьми на руках. Але носити маля на руках набагато важче, ніж у слінгу. Тому ми хочемо показати, що це зручно, тож варто спробувати, – розповідає Вікторія Шевченко, організатор акції, консультант із слінгоносіння. – Я ділюся своїм досвідом, оскільки своїх дітей  я носила у слінгу. Тому, хочемо навчити цього молодих мам і показати їм, що це дійсно комфортно і безпечно для здоров’я».

Парад відбувся у рамках Європейського тижня слінгоносіння. Молоді мами пройшлися по набережній Незалежності до обласної філармонії. Тим самим демонструючи містянам, що слінг – це не тільки тканинна «перев’язь», а справжній стиль життя.

Мама півторарічного Марка розповідає, що слінгом почала цікавитися ще в період вагітності.

«Я бачила в місті жінок зі слінгом і думала, що це не тільки зручно, але й дуже красиво, – розповідає ужгородка Віра. – Ми любимо гуляти з Марком різними вулицями, будівлями… Я розумію, що з візком це усе стало би неможливим. Перші шість місяців я носила сина у слінго-шарфі та слінго-накидці, а тепер у рюкзачку. Взагалі слінги бувають різної довжини, можуть мати різний склад тканин та плетіння. Краще надавати перевагу натуральним тканинам. Якщо це літо, то хай буде слінг із льону, шовку, бавовни. Якщо зима – із шерсті. У слінгу дитинку можна носити із самого народження і аж до того часу, поки дитина сама хоче і поки не стане занадто важкою для мами».

Деякі люди вважають, що слінги – це сучасний винахід, можливо дискомфортний для малюка або й взагалі неприродний спосіб носіння дитини на собі. Насправді такі уявлення є хибними й базуються на відсутності інформації. Оскільки історія слінгу дуже давня.

Носити дитину з собою завжди було природно для батьків – чи то під час праці на полі, чи виконуючи хатню роботу. Не маючи змоги та часу забавляти малечу чи носити на руках, матері усюди брали дітей із собою, прив’язуючи за спиною або збоку. У сучасному світі є безліч різновидів слінгів. А ось який обрати та чи користуватися ними взагалі – вибір за батьками.

Христина БІКЛЯН, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини