46336
13:09 14.122017

У Хусті під час благодійного Зимового балу зібрали майже 54 тис. грн для важкохворої дівчинки

Життя 5183

Вчора, 13 грудня, у готельно-ресторанному комплексі “V&P” вперше в історії Хуста відбувся благодійний Зимовий бал.

DSC_0999

Ініціювала захід активна студрада міста за підтримки Хустської міської ради, відомої благодійниці краю Марини Лунченко, друзів, знайомих та просто небайдужих людей, які разом зробили добру справу – зібрали майже 54 тисячі гривень на лікування 5-річної Антонінки Піпаш із Монастирця. Після кількох хіміотерапій дівчинці зробили пересадку кісткового мозку. Попереду ж – дороговартісна реабілітація, на яку коштів у родини, що зайшла у великі борги, просто немає. Тож без допомоги добрих людей не обійтися.

“Зима несе радість свят, які спонукають творити добро. Сьогодні ми допомогли маленькій Антонінці стати на крок ближчою до одужання. Щира вдячність всім, хто підтримав нас у цій справі – взяв участь у прекрасній благодійній акції, що дала можливість врятувати дитяче життя”, – поділилася з “Карпатським об`єктивом” голова студради Мирослава Шемота.

Окрім студентства, представників громадськості, інтелігенції міста, у заході взяла участь місцева влада, зокрема міський голова Володимир Кащук та народні обранці Валерій Лунченко, Мирослав Білецький.

“Відрадно, що у Хусті є така активна молодь, що скеровує свій запал на добрі справи. Для міста над Тисою благодійні заходи є традиційними, радо підтримуємо подібні ініціативи, добре розуміючи, наскільки вони важливі для людей”, – прокоментував подію депутат Верховної Ради Валерій Лунченко.

Упродовж балу кожен мав нагоду не просто гарно відпочити в атмосфері вишуканості та краси, а й зробити свій благодійний внесок, придбавши на аукціоні картину або ж витвір хендмейду. Музичне оформлення здійснював інструментальний квартет “Soft-musik” (кер.О.Нодь). Пісенні дарунки лунали від викладача Хустської школи мистецтв Альони Маринець та вихованок І.Мішка Лілії Тудовші, Яни Поп. Видовищні хореографічні постановки представили учасники клубу спортивного танцю «Еліт» (кер. В.Костак).

Родзинкою танцювального наповнення вечора став майстер-клас із «Віденського вальсу». На присутніх чекав і показ стильного народного вбрання від магазину “Вишиваночка”, різні конкурси та розваги від ведучих Дарини Артем`юк, Анатолія Барни, Віталія Бути.

Підсумком балу стало оголошення суми, яку вдалося зібрати завдяки благодійним внескам, продажу картин та під час проведення акції “Купи значок – допоможи дитині” на відкритті новорічного ярмарку, що запрацював 10 грудня в центрі міста. Зібрані кошти студенти передадуть особисто в руки дідусеві хворої дівчинки Івану Гощару.

Богдана КЛЕКНЕР, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини