45508
19:21 28.112017

Як живе українська армія та чи вигідно фінансово вступати до лав Збройних сил?

Життя 2753

Україна живе у стадії війни вже давно. Скільки всього ми змогли побачити за цей весь довгий та, здавалось, нескінченний період. Скільки героїв втратила Україна, скільки героїв народила.

55417094

Серед нас багато тих, хто був на війні. Багато чоловіків, жінок, тих, хто уникає її, багато тих, хто не зважаючи на свій юний, або ж поважний вік продовжує боротись. Підготовка української армії, її модернізація та посилання – це саме те, що потрібно зараз нам для того, щоб ми знову змогли жити у мирі та злагоді. Відтак, для армії потрібні сильні люди. Сильні фізично, духовно і психологічно.

Про те, як проходить підготовка українських вояків, поновлення навичок, контрактна служба та навіть більше, для читачів «Карпатського об’єктиву» розповів військовий комісар Мукачівського ОМВК Ігор Гусєв.

Про навчання резервістів.

«Кожного року ми відправляємо чималу кількість людей на навчання резервістів. Насправді, це чудова можливість для людей, які є військовозобов’язаними поновити свої навички та здобути абсолютно нові знання. До того ж, навчання проводять ті, хто вже був на АТО», – зазначає військовий комісар. 

До нашої розмови долучається Ярослав. Йому 40 років і за цей час він встиг побувати і на навчаннях резервістів, і на війні. Про навчання розповів охоче, а ось про друге – не захотів, важко.

Ярослав поділився, що навчання резервістів – це не є щось дуже страшне та небезпечне.

«Тебе навчають, годують, у тебе є дах над головою та відповідальні побратими. До того ж, тобі за це платять. Проте хочу застерегти тих, хто планує проходити навчання виключно з матеріальних мотивів, і тих, хто в додаток до цього полюбляє випити! Вам це не потрібно! На навчаннях вистачає перевірок військової служба правопорядку, а якщо ви любите випити, то просто фізично не посилите тривале навчання та посилену підготовку. Українській армії потрібні здорові чоловіки», – сказав Ярослав.

Щодо фінансового забезпечення резервістів, то гроші, справді, доволі не погані – від 5 до 9 тисяч залежно від військового звання. Окрім того, якщо військовозобов’язаний не працює, то по закінченню зборів отримує додатково 1600 гривень, якщо працевлаштований, то за ним зберігається місце роботи та виплачується не менше 3 тисячі 200 гривень.

Контрактники.

Про те, що українська армія потребує хлопців, які б пішли нас контрактну службу – нам відомо. Бодай один раз, але кожен з нас бачив рекламні біг-борди з пропозицією вступили до лав Збройних сил на контрактній основі.

Але сьогодні переді мною сиділи не тільки хлопці – контрактники, але і молоді жінки.

Анастасія, яка у свої 21 встигла побувати на АТО, отримати медаль і підписати контракт та Яна, яка вже не один рік служить офіцером-психологом та як ніхто знає, які приходять хлопці після війни, та які ідуть туди.

Як розповіли для нас дівчата, вони просто не могли бути осторонь від того, що відбувається у країні. Тому, сьогодні їхні тендітні плечі стали надійною опорою для українського війська.

«Коли мені ще не виповнилися 19, я дуже хотіла піти на військову службу. Але дівчатам можна підписувати контракт  з 19, на відмінну від хлопців, які можуть служити з 18. Я дуже хотіла призватися до Збройних Сил, тому кожного дня ходила і просто просилася на контракт», – розповіла Анастасія і додала, що встигла побувати і в АТО.

Яна, яка є офіцером-психологом підтримала молоду дівчину і додала, що, насправді, жінки у дечому є більш відповідальні від чоловіків. До її слів приєднався і головний військовий комісар Ігор Гусєв.

Щодо фінансового забезпечення, то контрактники рядовий склад отримує 7000-8000 тисяч це за умов служіння у військовій частині, якщо вони перебувають у зоні АТО, то сума збільшується від 11 до 18 тисяч гривень. Сержантський склад 8, 9 тисяч у військовій частині, в зоні АТО – 12,500 – 19.500., офіцерський 9.500 – 13.000 і 14.000 – 23.000 відповідно.

Ілона Вільна

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини