44738
10:28 17.112017

В ужгородському замку відкриють виставку про історію Закарпаття

Життя 2502

Завдяки тісній фахової співпраці Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького та Ніредьгазького музею ім. Йоша Андраша, за підтримки Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород та за сприянням Закарпатської обласної державної адміністрації і Закарпатської обласної ради 21 листопада 2017 р., у вівторок відбудеться урочисте відкриття постійно діючої виставки «Історія Закарпаття від VIII-го ст. до 1920 р.».

02

Організатори запрошують шановних представників засобів масової інформації ознайомитись із матеріалами виставки 21 листопада 2017 р. на 11:00 год. (за київським часом) в Ужгородському замку (вул Капітульна, 33, м. Ужгород)

Після урочистого відкриття відбудеться фуршет.

Коротка історія проекту:

Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького, що діє в Ужгородськиому замку, на початку поточного року ініціював створення виставки, що відображає історію Закарпаття від VIII-го ст. до І-ї Світової війни та реконструкцію цілком зруйнованої зали замку, де розміщуватиметься експозиція. Ініціатива була підтримана Управлінням Уряду Угорщини з питань гармонійної співпраці між Саболч-Сатмар-Березькою та Закарпатською областей, яке 12 червня 2017 р. підписало меморандум із Закарпатським обласним краєзнавчим музеєм ім. Т. Легоцького про реалізацію проекту.

Проект отримав і підтримку Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатської обласної ради. Фахове підґрунтя проекту забезпечує Угода про співпрацю, укладена між Нірегазьким музеєм ім. Йоша Андраша та Закарпатським обласним краєзнавчим музеєм ім. Т. Легоцького.

Проект, реалізований в результаті співпраці керівництва області та музеєв складалася з 3-х головних етапів –

– оцінка музейних матеріалів угорських музеїв, закупка експозиційних предметів, складання інтерактивних програм. Виконавець – Музей ім. Йоша Андраша, м. Ніредьгаза;

  • оцінка експозиційних матеріалів закарпатського музею, складання експозиції. Виконавець – Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького;
  • реконструкція приміщень постійного розміщення експозиції.

Виставка розміщена у 4-х великих прохідних залах, є окрема зала для занять, облаштована проектором а також експозиції у довгому коридорі. Загальна площа складає 500 м2, були залучені різні візуальні елементи, техніка, що зебезпечує інтерактивний характер а також програми музейної педагогіки.

В ході спільної роботи була визначена за основну мету створення інтерактивної виставку, що відповідає викликам ХХІ-го сторіччя, і яка не лише вірно відображає певний період історії Закарпаття, але і забезпечує незабутні, позитивні культурні враження як для мешканців багатонаціональної Закарпатської області так і для туристів-відвідувачів замку.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини