34950
15:49 19.062017

В Ужгороді стартувала «Майстерня міста»

Життя 2469

Кожного дня протягом тижня на набережній Незалежності збиратимуться ті, хто змінює культурний та міський простір Ужгорода. «Майстерня міста» – це відкритий павільйон, що діє з 19 по 25 червня в обласному центрі.

1

Програма урбаністичного фестивалю надзвичайно насичена. Її учасниками та співорганізаторами стала велика кількість міських активістів, представників влади, культурних осередків та власне городян.

Мета «Майстерні» – заохотити всіх зацікавлених осіб, мешканців та гостей Ужгорода до спільного діалогу на актуальні для міста теми.

Тож у рамках заходу проводяться майстер-класи, кінопокази та лекції про те, як зробити життя городян комфортнішим.

Нагадаємо, що «Майстерня міста» – це урбаністично-культурний проект, який уже декілька років поспіль проходить у різних містах України, зокрема Львові, Одесі, Кременчуці, Черкасах, Запоріжжі.

В Ужгороді фестиваль організований управліннями у справах культури, спорту, сім’ї та молоді, а також містобудування та архітектури Ужгородської міської ради за співфінансування «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».

2

Під час відкриття міський голова Богдан Андріїв наголосив, що завдання й мета «Майстерні міста» – дати можливість усім зацікавленим сторонам, які підтримують міський розвиток, зробити свій внесок у творення дружнього середовища.

Стартувала «Майстерня» із «Кави без краваток». Метою цього заходу було у неформальній обстановці поспілкуватися із міським головою щодо тем, які стосуються життя міста. Розпочалася «кава» із гострих запитань місцевих активістів про паспортизацію «зелених зон» та водних об’єктів Ужгорода, виділення землі, закупівлю комунального транспорту та впровадження електронного квитка.

3

Василина Марко, голова Ужгородського товариства інвалідів «Оптиміст» та центру «Вибір», звернула увагу присутніх на таку проблему, як доступність об’єктів міста для людей з особливими потребами. Ішлося зокрема і про Ужгородську міську раду. Утім Богдан Андріїв зазначив, що після ремонту в мерії будуть нормальні пандуси і з’явиться ліфт, спеціально пристосований до потреб людей на візках. Зачепила Василина Марко і скандальну тему будівництва хоспісу поблизу «Кірпічки». Головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський поінформував, що поки остаточно не вирішено, де буде цей заклад. Наразі розглядається альтернативна земельна ділянка на вул. Борканюка (біля онкодиспансеру). Утім з цього приводу ще тривають дискусії. Обговорювалася під час зустрічі також низка питань щодо благоустрою міста, збереження і захисту культурної спадщини.

Варто наголосити, що павільйон працює щодня зранку й до вечора. Тут проводять заходи, присвячені залученню мешканців до розвитку міста, покращенню громадського простору, велосипедної та пішохідної інфраструктури, озелененню й енергоощадності, підтримці людей з особливими потребами.

Христина БІКЛЯН

4

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини