32179
12:17 19.052017

День вишиванки Великий Березний відсвяткував на славу

Життя 5881

Вже стає гарною традицією відзначати День вишиванки в Україні, який покликаний зберегти народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. До речі, свято стало дійсно народним, бо кожен охочий може долучитись до цього гарного свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, садочка та школи.

3

Якщо ви відвідали Великий Березний 18 травня, то не змогли не помітити як це мальовниче закарпатське містечко рясніло різнобарвними вишиванками!

На головній площі Великого Березного перед районним будинком культури відбувся святковий концерт за участю художніх колективів та виконавців з району. З нагоди Дня вишиванки учасники святкування також утворили «Живий ланцюг єднання».

Для всіх бажаючих сфотографуватися спеціально облаштували фотозону «Україна вишивана». Паралельно діяла виставка-продаж робіт народних умільців.

Крім того, впродовж святкової програми тривала акція «Друге життя вишиванки», під час якої відбувся збір дитячих вишиванок для дітей із малозабезпечених родин.

Для дітей організатори влаштували цікаві атракціони. Отже, свято вишиванки у Велиому Березному вдалося на славу!

Трохи історії. Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів. Леся запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Анна ПАЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини