25856
19:39 16.022017

У Мукачеві вшанували Героїв Небесної Сотні

Життя 4773

Сьогодні Мукачівська центральна бібліотека ім. О.Духновича влаштувала акцію «Година пам’яті та слави «100 хвилин мужності» до Дня Героїв Небесної Сотні.

_MG_1551

«Майдан. Мабуть, нині це слово знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності – це не тільки велика й головна площа в центрі Києва. Майдан – це небажання жити в системі тоталітарної корупції і малограмотної влади, що розграбувала країну. Це прагнення жити за європейськими стандартними. За це Україна заплатила більш як сотнею покалічених людей. Страшна ціна: «Небесна сотня», «Революція гідності». Саме так назвали ці буремні дні боротьби народу проти злочинної влади, що тривала впродовж усіх зимових місяців 2013-2014 р.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві, на Майдан, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути українцями, і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі», – зазначила ведуча.

Після чого загиблих вшанували хвилиною мовчання.

_MG_1564

Виступила також активна учасниця тих подій, поетеса та активна волонтерка – Валентина Попелюшка.

« Я би не набралася сміливості назвати себе активною учасницею, тому що я не довбала бруківку, не кидала коктейлі Молотова, але я була просто частинкою тієї революції, без якої напевно, без кожної із тих краплинок не було б тієї події, того тривалого протистояння, яке увійде в історію як Революція Гідності. Ще рік тому, як цю революцію називала у минулому часі, сьогодні я відчуваю, що особисто для мене вона продовжується і і мені гірко це говорити», – зазначила активістка.

До мікрофону запросили і учасника бойових дій в зоні АТО, нагородженого медаллю «За мужність» – Шаталова Юрія.

«Скажу Вам так. За свої роки я побував і в Африці, і в Сибірі, і в Європі, але я не бачив ніде такого сонця, такої родючої землі, такого роботящого народу, таких вродливих дівчат. Нашим дідам і прадідам випала своя доля, на нашу долю випала своя справа. Герої, які загинули на Майдані віддали найдорожче, що в них було – своє життя, за відродження свідомості за відродження національної гордості», – зауважив Юрій.

Опісля вірш «Лист до матері» зачитав студент військового ліцею Мокій Марк-Валентин. Також інші патріотичні вірші зачитали студент військового коледжу, студентки торгово-економічного коледжу. Лунали й пісні.

Іванна Бондарук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини