148022
16:33 3.062023

У Хусті для дітей провели свято здоров'я та розваг

Життя 3591

3 червня у Хусті на території міського парку культури та відпочинку ім. Героїв Майдану відбулося свято до Дня захисту дітей.

Організатором заходу виступила благодійна організація «Благодійний фонд «Місія здоров’я».

Діток розважали на декількох локаціях і разом з ними весело та корисно для себе проводили час і батьки. Для дорослих, зокрема, неймовірно цікаві лекції пропонувала «Школа материнства», малеча ж могла взяти участь у квестах, іграх, потанцювати, покататися на атракціях, малювати та поспілкуватися з однолітками. Серед учасників було чимало не лише місцевих дітлахів, але й із числа внутрішньо переміщених.

Почалося свято із загальної руханки – для дітей та матусь. Відтак усі разом вивчили сучасний танець, а після цього почалися квести та розваги.

Діти задоволено виконували настанови тренерів та посміхалися, а отже – настрій у них був відмінний!

«Ми на такому святі вперше, – зізналася Марія Кондратюк із Дніпра. – Переїхали на Закарпаття торік, уже трохи обжилися, але дитина дуже довго сумувала за своїми друзями. Тож таке свято – це можливість для малечі завести нові знайомства серед однолітків, соціалізуватися, відійти від пережитих страхів, насичено провести час та насолодитися відпочинком. Тим більше, що саме почалися канікули! Приємно, що у парку  одночасно проводиться більше десятка майстер-класів, на яких практично кожен зміг знайти щось для себе!».

«Карпатський об’єктив» теж завітав на деякі з локацій  і ознайомився з їхньою роботою.

«У нас можна отримати безкоштовну юридичну  та  психологічну допомогу, ми багато працюємо з переселенцями, намагаємося підтримати кожного, хто в цьому має потребу. Проводимо тренінги, майстер-класи, багато цікавих заходів для різних людей. Наша мета – це комфорт і безпека не лише діток, але й їхніх родин, – розповіла «Карпатському об’єктиву» педагогиня простору «Затишно Space» Діана Сарваді.

Неподалік із етюдниками та фарбами щось чаклували і гомоніли між собою юні художники…

 «Я сама вчитель образотворчого мистецтва, працюю з малечею, обожнюю свою роботу, – наголосила місцева мисткиня Марія Тернинко. – Вирішила провести арт-тепапію «Мама плюс дитина. Діти – продовження нас самих». У чому суть? Діти обводять долоньку, потім малюють об’єкт або у формі дерева, або фортеці. Для чого? Для того, що якщо вони обирають фортецю, аби були міцні, стійкі у ці непрості часи, якщо ж дерево, яке пустило коріння і розквітає й потім дає плоди – то як продовження роду і як символ нашої незламності. Насправді діти болісно сприймають війну. Їм страшно, коли лунає повітряна тривога і їх потрібно відволікти від сумних думок, зайняти чимось цікавим, переконати, що навіть якщо у них частково і вкрали дитинство, але вони міцні і все витримають».

Між іншим, малеча дуже охоче приходила малювати. Якщо 1 червня, коли локація запрацювала вперше, спробували свої сили у образотворчому мистецтві більше сотні малят, то 2 червня їх було у рази більше.

«Я дуже мрію стати художницею. Мені лише 6 років, але буду багато вчитися, аби вміти відтворювати на полотні все, що нас оточує. Подобається змішувати фарби, відтворювати різні кольори. Не все ще виходить так, як задумано, але в загальному, думаю, малюнки в мене непогані», – поділися думками маленька хустянка Оля Гаваші.

На іншій локації проходили заняття з йоги та аромотерапії. Як молодь, так і діти та дорослі розмістилися на килимках і уважно слухали настанови тренерок.

«Такі заняття корисні, аби врівноважити свій внутрішній стан, відчути себе краще як фізично, так і психологічно, – запевнила інструкторка з йоги Євгенія Вакарова. – Заняття з йоги я проводжу вже більше 10 років. Наші локації наразі виключно на свіжому повітрі, аби не лише популяризувати йогу, але й насолоджуватися гарними краєвидами – це парк, Замкова гора, стадіон тощо. У цей складений час усім нам потрібна розрядка, аби знати, як справлятися зі стресами за допомогою дихання, що роботи зі своїм тілом та зі своїм розумом. Долучаються до нашої команди люди різного віку – як діти, так і молодь, навіть пенсіонери».

«Я проводжу сеанси терапії на цвяхах, а нині ще й аромотерапію, працюю з ефірними оліями, розповідаю, як з їхньою допомогою можна змінювати свій емоційний стан, у тому числі – знімати стрес, тривожність. Ці техніки допомагають, вони дієві. Також тісно працюю з тілом, зокрема, допомагаю людям ставати на цвяхи, розвивати свої глибокі процеси», – зізналася аюрведична терапевтка Олена Деяк.

«Медитація та дихання допомагають тілу впоратися з багатьма проблемами. Саме це є моїм меседжем під час свята здоров’я. Взагалі дихання – це наша основа, воно може впливати на наш психо-емоційний стан і це важливо знати. Тим більше, що зараз багато стресу, люди знервовані, напружені, неспокійні. Тому добре, що у нашому місті відкриваються можливості доносити це до багатьох і допомагати тим, хто потребує», – наголосила інструкторка з йоги та медитації Валерія Вайнраух.

Загалом святом залишилися задоволені як діти, так і батьки. Також під час заходу тривав благодійний збір на ЗСУ та працював ряд інших, не менш цікавих локацій.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини