133784
13:18 2.082022

У Мукачеві проводять безкоштовні майстер-класи для дітей. ФОТО

Життя 6489

Майстер-клас “Орнаментальне серце” провели у Мукачівській дитячій художній школі імені Міхая Мункачі. Заняття проходять в рамках реалізації проєкту “Спільно. Твоя підтримка поруч” громадського об’єднання “Культурна платформа Закарпаття” в партнерстві з дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Мукачівці та діти з числа ВПО можуть безкоштовно відвідувати творчі уроки.

“Для цього майстер-класу ми обрали серце, як символ чогось доброго і вічного. Вирішили зробити його орнаментальним, бо Україна багата на різні орнаменти. Але так, як діти в нас різного віку та характеру, то ми дали їм можливість самим вирішувати, якими будуть їхні серця, ми ж не на уроці. Ми розповідаємо і показуємо, як працювати у цій техніці, далі вже справа за ними. Головне, аби ці заняття приносили їм задоволення”,- розповідає викладачка художньої школи Галина Герц.

Та окрім мистецьких навичок діти отримують чудову можливість поспілкуватися та знайти нових друзів. Серед учасників майстер-класу чимало дітей-переселенців. Зокрема Михайло з Харкова, якому 10 років встиг освоїтися на Закарпатті. З родиною приїхав сюди ще на початку квітня, відвідував школу, а наразі ходить і на майстер класи.

“Я у Харкові ходив на уроки малювання, тому і тут охоче відвідую. Люблю малювати. На сьогоднішньому уроці я вирішив зобразити серце у якого виросли крила. Вони, як бачите жовто-блакитні”,- каже юний художник Михайло.

Любов до України намагалась зобразити і Анастасія з Миколаєва. Дівчина з родиною на Закарпатті вже більше місяця. “Коли у нас почалися обстріли, ми вирішили виїхати. Будемо тут, аж до звільнення Херсона. На Закарпатті вже були, а от Мукачево бачили проїздом. Загалом нам тут добре, але все ж хочеться додому. На уроках мені подобається, я у художню школу не ходила, але на заняттях мені комфортно.”,- розповідає дівчина.

Участь у майстер-класах безкоштовна. Запис проводиться за попередньою реєстрацією.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини