131657
09:14 19.062022

У Мукачеві відкрили молодіжний хаб «Aware Zone»

Життя 6364

18 червня, у Мукачеві, відбулося відкриття молодіжного хабу. У планах організаторів використовувати його для розвитку потенціалу молодих людей, як місцевих, так і вимушених переселенців. На місці також можна буде отримати гуманітарну, юридичну та психологічну підтримку та разом працювати над суспільно важливими проєктами.

Ідея створення такого простору, саме у Мукачеві, зародилася у молодих людей, що тривалий час працювали в сфері молодіжної політики та громадського активізму у Києві. Усі вони родом з різних міст нашої держави, та через війну приїхали до Мукачева. До рідного міста повернулася тільки одна з активістів – Кароліна Свирида.

“Ми з командою із Дніпра, Маріуполя, Києва, Мукачева та інших міст, вирішили приїхавши сюди після війни розвивати місцеву молодіжну політику. Спочатку у нас не було ідеї відкриття повномасштабного молодіжного хабу, ми почали функціонувати просто, як гуманітарний штаб. Завдяки нашим друзям та партнерам з усієї Європи ми отримували багато гуманітарної допомоги.Таким чином допомагали нашим друзям і волонтерам, які працювали в Києві, Сумах, Маріуполі, Дніпрі та Запоріжжі. І вже незабаром ми почали думати, як можемо допомогти молоді саме нашого міста і тим молодим людям, для яких Мукачево стало другим домом після 24 лютого.

Ми хочемо, аби тут знайшли місце для організації своїх ініціатив, не тільки мукачівці, але й молодіжні організації з усіх куточків України, які тимчасово локалізуються тут. У місті бракувало трохи мотивації для амбітної молоді і ми сподіваємось, що вони зможуть скерувати свої амбіції у правильне русло,”- розповідає одна з ініціаторок проєкту Кароліна Свирида.

Окрім того, у молодіжному хабі, як кажуть організатори, відкриті до співпраці в бізнесі та готові допомагати молодим підприємцям.

Серед ініціаторів створення такого простору, що сприятиме і розвитку підприємницької діяльності, також молодий активіст з Маріуполя. Юрій протягом двох місяців допомагав із концепцією майбутнього хабу.

“Цей простір дуже затишний, доволі інноваційний. Тут можна працювати і бути у безпеці, адаптуватися до життя, яке було до війни. Я вже маю досвід підприємницької діяльності, тому тут зможу радо ним ділитися”, – каже Юрій.

Окрім, того у хабі, планують проводити арт- терапії та майстер-класи для дітей, а також чимало тренінгів для дорослих, серед них і надання першої медичної допомоги.

Фінансується молодіжний хаб виключно європейськими організаціями.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах