131036
08:30 8.062022

У Великоберезькому Будинку народних традицій пригадали звичаї зелених свят

Життя 2583

На Берегівщині Співробітники Громадської організації «Про Культура Субкарпатіка» 4 червня пригадали з дітьми народні звичаї і традиції, пов’язані із Днем Святої Трійці, так званими «зеленими святами».

З одним із найбільших свят християнства пов’язано чимало традицій і в народній культурі. Одна з них – обрання «короля» на цей день. Під час заняття діти у Будинку народних традицій села Великі Береги познайомилися ближче і з цим звичаєм.

Із часу заснування Будинку народних традицій, протягом десяти років, організатори занять для дітей заходом до Дня Святої Трійці завершують навчальний рік. Під час цих заходів діти грають у народні ігри, конкурси, тобто, змістовно та цікаво проводять дозвілля.

«Вважаємо важливим знайомити дітей зі звичаями та традиціями угорського народу», – каже співробітниця ГО «Про Культура Субкарпатіка», відповідальна за роботу Великоберезького Будинку народних традицій Адель Ґал.

Молодь пізнає народні традиції, пов’язані з угорською культурою, відтак, ці знання стануть у нагоді й під час подальшого навчання, зазначають організатори.

Під час обрання «короля» хлопцям довелося пройти п’ять кіл випробувань в ігровій формі. Найвправніший з них був обраний «королем» і отримав право обрати собі «королеву».

Під час заходу з дітьми провели і заняття з рукоділля.

Окрім популяризації угорських народних традицій серед дітей, організатори прагнуть забезпечити їм певний відпочинок та змістовне дозвілля.

У заході, який відбувся за підтримки Фонду ім. Шандора Чорі, взяло участь близько півсотні місцевих школярів. На завершення дітей пригостили традиційною великоберезькою солодкою випічкою із сиром, яку приготували у традиційній печі.

(TV21Ungvár/K. K., Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини