129012
08:45 5.052022

В УжНУ відбувся тренінг Управління Верховного Комісара у справах біженців ООН

Життя 4089

У середу, 4 квітня, в залі засідань Вченої ради відбувся тренінг «Міжнародні стандарти захисту допомоги внутрішньо переміщених особам», організований УВКБ ООН для партнерів. УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців, – це глобальна організація, яка присвячує свою діяльність порятунку життів, захисту прав та побудові кращого майбутнього для біженців, вимушено переміщених громад та осіб без громадянства. Починаючи з 1950 року, УВКБ ООН координує міжнародні зусилля, спрямовані на захист людей, змушених полишати свої оселі через конфлікт або переслідування. Недавно офіс представництва агентства ООН у справах біженців розпочав свою роботу в Ужгороді.

Іван Салєєв, голова УВКБ ООН у м. Ужгород зазначає: «Ми дуже раді, що у м. Ужгород у нас з’явився партнер, з яким ми разом будемо успішно досягати наших цілей. Основним завданням нашого агентства є робота з біженцями, але ми також допомагаємо внутрішньо переміщеним особам. Принципова різниця між цими групами полягає в тому, що останні залишаються проживати в межах своєї країни. З 2014 року ми розпочали свою діяльність в Україні, наша робота концентрувалася на Сході країни. Офіси працювали в Донецьку, Луганську, Сєвєродонецьку, Слов’янську, Маріуполі. Зараз ми відкрили офіси у Вінниці, Дніпрі, Чернівцях, Львові та в Ужгороді. Наша організація надає життєво необхідну допомогу: житло, продукти харчування, воду, а також захищає фундаментальні права людини».

Партнером УВКБ ООН у м. Ужгород стала ГО «Неємія». Керівниця організації Тетяна Мачабелі наголосила: «Для нас є великою честю співпрацювати з організацією такого рівня. Це стало для нас поштовхом і викликом. Проблема війни об’єднала чимало людей, щоб потужною силою допомогти всім постраждалим. Я щиро вдячна всім міжнародним інституціям, які не залишилися осторонь українського питання. Сьогодні ми зібрали разом, щоб навчатись, представників державних структур, сектору бізнесу, громадських організацій, які займались гуманітарними питаннями, а також і переселенців, які розуміють проблеми з середини».

Як зауважила проректорка Мирослава Лендьел, Ужгородський національний університет з перших днів повномасштабного російського вторгнення співпрацює з різними агентствами ООН: «Зокрема, УжНУ налагодив співробітництво з Управлінням Верховного Комісара у справах біженців ООН. Оскільки в гуртожитках та інших приміщеннях УжНУ проживає понад 1500 внутрішньо переміщених осіб, яким ми надаємо різну допомогу. Тому ми вдячні ООН за можливість працювати спільно задля забезпечення гуманітарною допомогою переселенців. Також ми сподіваємося на подальшу співпрацю, яка може вилитись у започаткування локальних проєктів, які вдосконалять інфраструктуру для переселенців. Крім того, це можуть бути освітні проєкти для молоді, для працевлаштування дорослих та дозвілля дітей».

Ганна Фельцан, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини