128906
12:31 3.052022

Закарпатцям нагадують про заборону рибалити

Життя 3200

З метою вжиття комплексних заходів з охорони водних біоресурсів, Національний природний парк «Синевир» посилив охорону місць природного відтворення риби, недопущення її незаконного вилову під час нересту та дотримання належного санітарного стану водойм.

У зв’язку з цим, в НПП «Синевир» розроблено ряд природоохоронних заходів щодо запобігання браконьєрству по вилову риби. Взято на облік струмки та потічки в яких відбувається нерест та викладка ікри. Вздовж берегів річок встановлено заборонні знаки – «Ловити рибу заборонено», а також здійснюється чергування та нагляд за водоймами.

Нерестовий період лососевих та деяких інших видів риби в річках, струмках і потоках триває до 30 травня 2022 року, а на водосховищі -до 20 червня 2022 року.

На період нересту також забороняється проведення днопоглиблювальних робіт, а також добування з річок та водоймищ піщано-гравійної суміші тощо.

НПП «Синевир» нагадує, що відповідно до ч.3,4 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення правил рибальства в період нересту передбачено адміністративну відповідальність.

Залежно від ступеня заподіяних збитків, за грубі порушення передбачена також кримінальна відповідальність – штраф від 3400 до 6800 грн. або позбавлення волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів лову та незаконно добутих водних біоресурсів.

Крім штрафу за незаконний вилов, правопорушнику відповідно до постанови Кабінету Міністрів України нараховується сума для відшкодування нанесених збитків за кожну виловлену рибу, незалежно від її розміру і ваги.

Про це повідомляє Національний природний парк “Синевир”.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах