128163
13:36 20.042022

Паска для потребуючих: як ужгородський підприємець допомагає людям під час війни

Життя 5699

З самого ранку на ринку Краснодонців, що в Ужгороді – довжелезна черга. Люди вишикувалися за допомогою, яку тут надають щосереди.

Благодійну ініціативу для потребуючих започаткував місцевий підприємець Олександр Ваш. Чоловік розповідає, з початку війни безліч людей опинилися за межею бідності. Тож будь-яка матеріальна допомога – важлива.

– Напередодні Великодня ми вирішили всім потребуючим роздати паску. Є чимало людей, які просто не в змозі її придбати чи спекти. Тож, щоб люди мали що поставити у свої кошики ми роздаємо пасочки, – розповідає Олександр. – А взагалі підтримкою незахищених верств населення ми займаємося вже з початку війни. Раз на тиждень, щосереди, у цій торговій палатці усі потребуючі (а це приблизно до півтисячі людей) отримують продуктовий набір. Перевагу надаємо пенсіонерам, багатодітним, інвалідам. Одним словом, всім тим, хто не в силі сам себе забезпечити. Що стосується продуктів, то роздаємо що є. Нині – це картопля і паска. Загалом це продукти першої необхідності, на яких можна протягнути тиждень.

Півтисячі пасок по собівартості на замовлення спекла одна із пекарень Закарпаття. Дівчата-волонтери, які допомагають, щосереди роздавати продукти, кожну пасочку кладуть у пакет.

– Виглядають вони дуже гарно і смачно пахнуть. Дякуємо тим людям, які пекли їх. Тим самим вони долучилися до цієї доброї справи і подарували свято тим, хто його так потребує, – розповіли волонтери.

Люди, які прийшли за продуктами, дякують за таку ініціативу. Бо для них, будь-яка підтримка є важливою.

– У мене чоловік лежить вдома спаралізований. Ми обоє пенсіонери. Уся пенсія іде на ліки. Тож прихожу сюди щосереди за продуктами. Роздають, що є. Сьогодні – паска. Я вдячна, бо буду мати, що святити, – розповіла ужгородка пані Магдалина.

Тож, як бачимо, без зайвої метушні можна робити велику справу. Якщо ви маєте можливість і бажання приєднатися до такої благодійної ініціативи, то можете зв’язатися з Олександром.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини