127158
15:38 6.042022

На Ужгородщині здійснено моніторинг 145 пунктів тимчасового перебування та харчування переселенців

Життя 2231

Фахівцями Ужгородського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області проведено моніторингові обстеження 76 пунктів тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб на базі комунальних закладів на території 8-ми громад Ужгородського району.

Найбільш розгорнуто пунктів у місті Ужгороді – 30, де розміщено біля 3632 особи, у тому числі 1011 дітей. На території інших 7-ми територіальних громадах Ужгородського району розміщено біля 1910 осіб, у тому числі 630 дітей.

Пункти тимчасового перебування осіб облаштовані в основному у приміщеннях закладів освіти, по місту Ужгороду додатково в гуртожитках та спортивних комплексах, з яких 96 % повністю відповідають мінімальним вимогам щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування осіб.

За ініціативи Ужгородського управління, відповідно до Розпорядження Ужгородського міського голови від 25.03.2022 № 141, за участю представників управління, проведено комісійне обстеження пунктів тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб на території міста Ужгорода. За результатами обстеження, комісією підготовлений лист та наданні пропозиції щодо усуненню виявлених порушень.

Також, проведено моніторинг 69 пунктів, де організовано харчування для тимчасово евакуйованого населення на території 8-ми громад Ужгородського району.

Найбільш розгорнуто пунктів у місті Ужгороді – 24, де організовано харчування приблизно для 6000 осіб. На території інших 7-ми громад Ужгородського району харчування організовано на 45 пунктах для 1910 осіб.

Керівникам та організаторам надані чіткі рекомендації забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках для уникнення спалахів харчових отруєнь та групових захворювань.

Під час моніторингових візитів фахівцями Ужгородського управління Головного управління Головного управління Держпродспоживслужби проводився відбір взірців питної води, харчових продуктів та гігієнічних змивів з об’єктів довкілля для проведення лабораторних досліджень.

Станом на 06.04.2022 року санітарно-епідемічна ситуація на території Ужгородського району стабільна, без ускладнень.

Умови проживання та харчування для внутрішньо переміщених осіб на території району під щоденним контролем фахівців Ужгородського управління.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини