127139
14:15 6.042022

Переселенцям, які живуть у Вишкові, допомагають благодійники з Німеччини і Трансильванії

Життя 3502

Вимушених переселенців, які прибувають до Вишкова, підтримують населені пункти – побратими закарпатського селища в Трансильванії. Серед них, зокрема, Кимпулунг-ла-Тіса (Довге Поле) – комуна в повіті Марамуреш у Румунії. Нещодавно у Вишково за сприяння сестер-францисканок Маллерсдорфа допомогу доставили і благодійники з Німеччини. Місцевий пункт розміщення переселенців отримав продукти харчування тривалого зберігання та душові кабінки.

Самоврядування Вишкова створило пункт розміщення вимушених переселенців у будівлі колишньої лікарні. Це приміщення востаннє ремонтувалося ще в радянські часи, воно в доволі занедбаному стані, до того ж лікарня в останні роки тут уже не функціонувала. Коли почалася війна в пункті розміщення переселенців умови були досить спартанські. Однак завдяки допомозі з Німеччини, яку зараз доставили, для мешканців установлять душові кабінки.

«Ми четверо приїхали з Німеччини, адже вважаємо своїм завданням допомагати вимушеним переселенцям в Україні. Привезли речі, необхідні для місцевих, та продукти харчування, а також дві душові кабінки», – каже представник німецької делегації Томас Ліман.

З початку війни допомога постійно надходить і від угорських громад Трансильванії. Голова комуни Кимпулунг-ла-Тіса Лайош Фекете за останні тижні відвідав Вишково вже 12 разів, доставляючи значну кількість гуманітарної допомоги від мешканців Довгого Поля та інших угорських громад Румунії.

За словами Лайоша Фекете, питання, чи допомагати закарпатському селищу-побратиму, навіть не виникало. «Ми одразу зв’язалися із головою Вишківської громади, розпочали збір необхідного. Це мій уже 12-й приїзд до Вишкова з початку війни. Минулих разів ми привозили матраци, генератори, одяг, продукти харчування, засоби гігієни. Це все пожертви не лише мешканців Довгого Поля, але й кількох інших населених пунктів Румунії», – розповів Лайош Фекете.

Наразі в пункті розміщення біженців у Вишкові живе 120 людей. Кількість вимушених переселенців, які знайшли прихисток у приватному секторі, перевищує п’ять тисяч осіб.

ev/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини