122421
08:30 21.122021

Закарпатське угорськомовне товариство студентів та молодих дослідників оновило офіс

Життя 2907

Закарпатське угорськомовне товариство студентів та молодих дослідників, офіс якого розташований поблизу університету, відіграє важливу роль у житті ужгородських студентів. Тут народжуються ідеї нових заходів та програм, складаються плани.

Незважаючи на те, що 18 квадратних метрів приміщення були місцем, де формувалися проєкти культурних, наукових і розважальних програм, а потім відбувалися підготовчі роботи, це була тісна кімната, переповнена застарілими меблями. Майже не віриться, що за таких обставин роками втілювалися плани якісних заходів, які реалізовувало Закарпатське угорськомовне товариство студентів та молодих дослідників, і саме тут тривала робота, спрямована на представництво інтересів угорських студентів закарпатських вищих навчальних закладах.

Студенти мріяли про ремонт протягом кількох років, але через брак необхідних фінансових ресурсів модернізацію не вдавалося здіснити. Проте цього року мрія членів організації здійснилася. 17 грудня відбулося відкриття оновленого офісу студентської організації. Долучився до заходу й почесний голова товариства Норберт Бенце.

Голова Закарпатського угорськомовного товариства студентів та молодих дослідників Віктор Макушин, вітаючи присутніх, наголосив:

– Сьогодні визначний день, адже ми відкриваємо офіс, оновлений за підтримки Фонду ім. Габора Бетлена. Це велика радість для нас, адже завдяки отриманій підтримці, маємо сучасне обладнання та меблі, за допомогою яких ми зможемо працювати набагато ефективніше в майбутньому. Оновлення офісу – якісна зміна, новий крок у розвитку нашої організації, чим, вважаю, можуть пишатися всі члени нашої команди, адже кожен долучився до процесу. Почесний голова Інгрід Леврінц та уповноважена голови Вівіен Добан ініціювали ремонт і подали заявку на грант, яка отримала позитивну оцінку. Ми отримали 800 тисяч форинтів на оновлення нашого офісу. Після цього можна було розпочати практичну частину роботи. Майже три місяці пішло на те, щоб побілити, замінити стелю в кімнаті, закупити технічні засоби, меблі, упорядкувати книги та папери. Можу сміливо сказати, що сьогоднішній день – віха в житті організації.

– Наше дипломатичне представництво підтримує добрі стосунки зі студентською організацією, тому я радий бути тут на церемонії передачі оновленого офісного приміщення, – повідомив консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Аттіла Корош. – Закарпатське угорськомовне товариство студентів та молодих дослідників – це організація з багаторічною історією, яка проводить дуже активну діяльність для гуртування угорських студентів Ужгорода. Рік за роком організація підтверджує високу якість своїх заходів, за чим стоїть сумлінна робота її членів. Ця робота вимагає належних умов, які створені в оновленому офісі, – зазначив дипломат та побажав студентам та викладачам університету радісних різдвяних та новорічних свят.

Після урочистого перерізання символічної стрічки присутні переглянули короткий фільм про те, як проходили ремонтні роботи, яким був офіс та яким став.

Гайналка Варга/Varga Hajnalka/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини