122367
17:59 19.122021

В Ужгороді відбувся традиційний благодійний забіг на св. Миколая. ФОТО, ВІДЕО

Життя 5085

У неділю, 19 грудня, у Ужгороді відбувся приурочений до свята св. Миколая благодійний забіг, який мав благородну мету – допомогти у лікуванні маленькій ужгородці Кірі Зайцевій, якій 12 липня 2021 року було встановлено жахливий онкологічний діагноз – гострий лімфобластний лейкоз.

Провела цей захід відома своїми спортивними та громадськими благодійними ініціативами громадська організація «Uzhhorod Running Club».

Ведучий та співорганізітор забігу Олексій Куруца з цього приводу розповів журналістам наступне: «Цьогоріч наш благодійний забіг приурочений до свята св. Миколая проходить вже вшосте. Всі зареєстровані учасники могли обрати собі дві дистанції – близько 2 км «Я – благодійник» або понад 6 км – «Я – спортсмен».

Як бачите, стартував наш забіг біля Лінгвістичної гімназії імені Т.Г.Шевченка на набережній Незалежності, далі всі учасники мають пробігти через транспортний міст, Київську набережну, площу Шандора Петефі, пішохідний міст і фінішувати на тому ж місці – біля гімназії.

Наразі всіх учасників забігу досить важко порахувати, бо реєстрація проводилася як онлайн, так і вже безпосередньо перед забігом. Але я думаю, що всіх приблизно 150 осіб. Можливо, трохи менше, бо, як ви знаєте, пандемія вносить свої корективи.

Крім цього, у реєстрації та самому забігу сьогодні мали можливість взяти участь лише ті, хто мав зелений сертифікат вакцинації. Всі інші могли теж зареєструватися у акції онлайн, але у самому забігу вони не брали участі. Для нас дуже важливою є безпека всіх учасників.

І, скільки цей забіг має благодійну мету, то всі кошти, які ми отримали сьогодні будуть передані сім’ї маленької Кіри».

Організатори забігу також повідомили, що вдячні працівникам патрульної поліції за допомогу в організації цього благодійного забігу.

Загалом, до цієї благодійної акції долучилося багато небайдужих містян, зокрема, самі члени бігового клубу Uzhhorod Running Club, працівниці Ужгородської міської організації Товариства Червоного Хреста України, вихованці спортивних шкіл, прихильниці скандинавської ходи, представники ужгородської міської та районної влади, громадські активісти та інші.

Юрій КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини