122285
08:52 19.122021

Угорські парламентарі передали продукти нужденним закарпатцям

Життя 2095

Депутатська фракція Християнсько-демократичної народної партії (ХДНП) підтримає малозабезпечені сім’ї Закарпаття продуктовими наборами. Про це повідомив лідер фракції Іштван Шімічко в п’ятницю в центрі для відвідувачів греко-католицької церкви в Дебрецені, звідки відправили вантаж.

За його словами, було зібрано три тонни продуктів: олії, макаронів, цукру, рису, квасолі, консервів, кави. Допомогти доставити вантаж потребуючим попросили греко-католицьку церкву.

Фракція ХДНП регулярно допомагає і в Угорщині. Протягом останніх років депутати розподіляли допомогу малозабезпеченим сім’ям через Екуменічну службу допомоги, Мальтійську службу допомоги, католицький «Карітас» і Червоний Хрест, зазначив Іштван Шімічко.

Політик подякував греко-католицькій церкві за допомогу в доставці продуктів.

Як повідомив представник греко-католицької церкви Іштван Шестак, вантаж буде доставлений ​​на Закарпаття за сприяння «Карітасу» та Греко-католицької благодійної служби св. Луки.

Голова Закарпатської греко-католицької благодійної організації «Карітас» св. Пантелеймона Пейтер Скоропадський під час передачі продуктів підкреслив, що бачить у вантажі не кілограми та кількість пакунків, а багато усміхнених, вдячних облич. «Обличчя людей, чиє життя трохи полегшиться завдяки подарункам», – зазначив він.

(MTI)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах